reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bramborový třesenec

Staročeská bramborová pochoutka připravovaná ve věncové formě.


  • 3,0

    106×

    2,9 106
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 800 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 015 hodnocení

10+1 otázek: Jak vybrat tu nejlepší zmrzlinu?

14. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 745 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 830 hodnocení

Tip na víkend: Perníková bábovka se švestkami krok za krokem

14. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 212 hodnocení

Recept na švestkové čatní krok za krokem

13. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 609 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 789 hodnocení

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

12. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 679 hodnocení

Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě čatní

11. 8. 2020

Postup přípravy

Studené uvařené brambory oloupeme, jemně nastrouháme, osolíme a smícháme s moukou.

Formu vymastíme sádlem a troubu předehřejeme na 190 °C. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Uzené maso posekáme na malé kousky.

Na sádle zpěníme cibulku a maso na něm krátce orestujeme.

Do připravené formy dáme polovinu bramborové směsi, orestované maso a zakryjeme zbylým bramborovým těstem. Povrch omastíme a dáme zapéci do trouby.

Hotový třesenec vyklopíme na talíř, střed naplníme oblíbenou zeleninou a podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramborový třesenec

    Celkový počet komentářů: 3
    • Michal Nárovec
      Michal Nárovec

      Houbový třesenec

      U nás se vždy dělat třesenec se sušenými houbami. Čerstvé není to pravé. Sušené houby se namočí na půl hodiny a pak se podusý. Na vrstvu brambor se rozloží vrstva hub a zase vrstva brambor. Jinak vše stejné. Podáváme samotné, teplé i studené.

      22.01.2020 13:19:45

    • martina
      martina

      Komentář k receptu Bramborový třesenec

      V receptu chybí, že se strouhané brambory mají nejdřív nechat na vále v tenké vrstvě proschnout a s moukou pak jen protřást (proto třesenec), aby vznikla suchá drobenka. Pak to rozhodně není hnus.

      04.02.2015 11:54:53

    • tomas
      tomas

      aaaaaaaannnnnnnnn

      hnus

      15.10.2012 16:46:07



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Bramborový třesenec

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.