reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramborový salát s vejci a řapíkatým celerem

Bramborový salát s vejci a řapíkatým celerem

Vyzkoušejte recept na chutný bramborový salát s vejci, řapíkatým celerem a zakysanou smetanou, který výborně chutná ke kaprovi i řízku. Takto připravený salát je vhodný pro slavnostní vánoční menu a ocení ho i vegetariáni.


  • 4,8

    35×

    4,7 35
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 789 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 013 hodnocení

Inspirováno Itálií: Slaný koláč Caprese krok za krokem

3. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 741 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 827 hodnocení

Dezert na neděli: Borůvkové domácí tiramisu krok za krokem

2. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 208 hodnocení

Tip na víkend: Nadýchaná borůvková bábovka s jogurtovou polevou

31. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 606 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 784 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

31. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 677 hodnocení

Recept na vanilkovou zmrzlinu krok za krokem

31. 7. 2020

Postup přípravy

Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky jemně nasekáme. Oloupanou červenou cibuli nakrájíme nadrobno. Řapíkatý celer oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Pak cibuli a celer spaříme vařící vodou a necháme na sítku okapat.

Připravíme si žloutkový dresink. Vychladlé žloutky osolíme, opepříme a utřeme s hořčicí a olejem dohladka. Pak žloutkový základ promícháme se zakysanou smetanou a podle potřeby dochutíme, solí a pepřem.

V míse promícháme brambory s nasekanými bílky, cibulí, řapíkatým celerem a nasekanou petrželkou a vše spojíme žloutkovým dresinkem. Bramborový salát dochutíme podle potřeby solí a citronovou šťávou a necháme v chladu rozležet.

Bramborový salát s řapíkatým celerem a žloutkovým dresinkem se zakysanou smetanou podáváme k pečeným nebo smaženým rybám a masovým řízkům.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bramborový salát s vejci a řapíkatým celerem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.