reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramborový salát s vejci a řapíkatým celerem

Bramborový salát s vejci a řapíkatým celerem

Vyzkoušejte recept na chutný bramborový salát s vejci, řapíkatým celerem a zakysanou smetanou, který výborně chutná ke kaprovi i řízku. Takto připravený salát je vhodný pro slavnostní vánoční menu a ocení ho i vegetariáni.


  • 4,8

    33×

    4,7 33
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 579 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 687 hodnocení

Perníkové chaloupky na hrneček krok za krokem

17. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Základní suroviny k pečení vánočního cukroví

17. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 572 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 686 hodnocení

Recept na bramborový guláš s klobásou krok za krokem

17. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Videorecept: Vánoční pracny podle Anny

16. 11. 2019

Postup přípravy

Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky jemně nasekáme. Oloupanou červenou cibuli nakrájíme nadrobno. Řapíkatý celer oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Pak cibuli a celer spaříme vařící vodou a necháme na sítku okapat.

Připravíme si žloutkový dresink. Vychladlé žloutky osolíme, opepříme a utřeme s hořčicí a olejem dohladka. Pak žloutkový základ promícháme se zakysanou smetanou a podle potřeby dochutíme, solí a pepřem.

V míse promícháme brambory s nasekanými bílky, cibulí, řapíkatým celerem a nasekanou petrželkou a vše spojíme žloutkovým dresinkem. Bramborový salát dochutíme podle potřeby solí a citronovou šťávou a necháme v chladu rozležet.

Bramborový salát s řapíkatým celerem a žloutkovým dresinkem se zakysanou smetanou podáváme k pečeným nebo smaženým rybám a masovým řízkům.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bramborový salát s vejci a řapíkatým celerem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.