1 hrst | petrželka | |
2 kg | brambory | |
2 ks | cibule | |
1 sklenice | majonéza | |
2 lžíce | hořčice plnotučná | |
3 ks | vejce natvrdo | |
1 lžíce | worcestrová omáčka | |
200 g | měkký salám | |
1 sklenice | sterilovaná zelenina na salát | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř |
Ve vánoční ráno si uvaříme brambory ve slupce, vejce natvrdo a obojí necháme vychladnout. Po vychladnutí brambory a vejce oloupeme, nakrájíme na větší kostičky a vložíme do mísy. K bramborám a vejcím přidáme scezenou sterilovanou směs na salát a na kostky nakrájenou uzeninu. vložíme nadrobno nasekanou cibuli a petrželku, podle chuti osolíme, opepříme a zakápneme worcestrovou omáčkou a lžící hořčice. Do bramborového salátu s uzeninou přidáme majonézu či jogurt, případně kombinaci obou těchto ingrediencí, salát opatrně promícháme. Pokud je salát dostatečně ochucený, dáme ho do lednice odležet. K dokonalosti štědrovečerní večeře už zbývá jen osmažit kapra, přidat jej na talíř k bramborovému salátu s uzeninou a podávat.
Vánoční menu: Štědrý večer tradičně a po česku
Jaké dobroty letos naservírujete na štědrovečerní stůl? Budete se držet zažitých pokrmů, nebo budete chtít zkusit něco nového? Přinášíme vám řadu receptů, ze kterých lze sestavit výborné vánoční menu.
Veganské Vánoce: Bramborový salát a smažená hlíva krok za krokem
I bez masa lze vytvořit vynikající menu na Štědrý večer. Přesvědčte se o tom s naším receptem krok za krokem.
Autor:Richard Novák
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena