reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Bramborový salát s kořeněnou majonézou

Nejvylepšenější z vylepšených ochucených zálivek na směs brambor a zeleniny s překvapivými ingrediencemi. Výborný recept.


  • 4,0

    4 4
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

zálivka



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 824 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

30. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 764 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 705 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Postup přípravy

Brambory uvařené ve slupce večer předem oloupeme a nakrájíme na krátké hranolky nebo kostičky. Přidáme doměkka uvařenou kořenovou zeleninu (menší celer, petržel, mrkev), kterou jsme nakrájeli na kostičky. Jarní cibulku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Sterilovanou okurku a bílou papriku nakrájíme také na kostičky, přidáme sterilovaný hrášek a sterilovanou kukuřici.

Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky. Nejlépe se hodí šťavnatá sladkokyselá jablka - vhodný druh je delicious. Kapari nasekáme nadrobno. Vlašský bezmasý salám nakrájíme na nudličky. Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na kostičky. Všechny ingredience smícháme ve velké míse.

V menší misce připravíme kořeněnou majonézu. Smícháme majonézu (nebo sojanézu či tofunézu), bílý smetanový jogurt a zakysanou smetanu. Přidáme 1 lžíci plnotučné hořčice, sladkého kečupu (lze i pikantní), sojové omáčky, worchesterové omáčky a šťávy z citronu nebo limetky. Dále přidáme cukr moučka, sůl, mletý zázvor, mletý bílý pepř a nasekanou čerstvou nebo sušenou bazalku.

Přimícháme část majonézy k zeleninové směsi a zbytek přidáme po ochutnání podle chuti. Bramborový salát před podáváním necháme alespoň 1 - 2 hodiny odležet v chladničce.

Místo jednotlivé zeleniny můžeme použít 1 skleničku sterilované zeleniny (salátová směs - mrkev, celer, petržel) nebo asi po 10 dkg na kostičky nakrájené čerstvé zeleniny blanšírované v sladkokyselém nálevu. Fantazii a ingrediencím se meze nekladou - vše podle vlastní chuti.

Bramborový salát s kořeněnou majonézou podáváme jakou velmi delikátní přílohu ke slavnostnímu hlavnímu chodu. Můžeme podávat například spolu s vegerybou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bramborový salát s kořeněnou majonézou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.