reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Bramborový salát alá FrodoBagin

Recept na bramborový salát vynikající chuti.


  • 4,2

    4,2 5
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 764 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na půlky až čtvrtky podle velikosti jednotlivých brambor (kvůli lepšímu uvaření). Celer opláchneme a rozkrojíme napůl. Půlky celeru nakrájíme na kolečka asi 1 - 2 cm silná nebo na půlkolečka a takto připravený celer zbavíme slupky. Jde to takto lépe než okrajovat celý celer.
Brambory a celer dáme vařit do vyššího hrnce s mírně osolenou vodou.

Mrkev oškrábeme a nastrouháme na jemném struhadle. Jablka zbavíme jadřinců, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Cibuli oloupeme a také nastrouháme na jemném struhadle.

Mrkev, jablka a cibuli dáme do síta a propláchneme pod proudem vody, aby se vypláchla hořká šťáva z cibule. Síto umístíme nad hrnec s brambory a celerem a mírně propaříme asi 20 - 30 minut. Nastrouhaná zelenina se krásně propaří nad vařícími se brambory a celerem.

Hrášek v samostatném menším hrnci mírně vaříme asi 10 - 12 minut doměkka tak, aby se při míchání v salátu nerozmačkal. Vejce v menším hrnci uvaříme natvrdo.

Než se brambory a vše ostatní uvaří a propaří připravíme si majonézu. Z citronů vymačkáme na odšťavňovači šťávu. Z nakládaných okurek odkrojíme konce a nastrouháme okurky na hrubém struhadle. Z nastrouhaných okurek jemně vymačkáme šťávu a takto nastrouhané a vymačkané okurky přendáme do míchací misky. Dále do míchací misky k okurkám přidáme majonézu, hořčici, stolní olej, citronovou šťávu z odšťavňovače, cukr moučka, sůl a mletý černý pepř. Vše promícháme a podle chuti opatrně dochutíme citronovou šťávou, mletým černým pepřem a solí.

Po uvaření brambor, celeru a nastrouhané zeleniny v sítu krásně doměkka pokračujeme. Propařenou nastrouhanou zeleninu opět propláchneme v sítu pod proudem vody, abychom dokonalé odstranili hořkou šťávy z cibule a jemně vymačkáme přebytečnou vodu a šťávu tak, aby výsledný bramborový salát nebyl příliš vodnatý. Takto připravenou zeleninu přendáme do hlubokého talíře a do tohoto talíře nastrouháme na jemném struhadle uvařený celer.

Uvařená vejce oloupeme a protlačíme přes kráječ na vejce do hlubokého talíře k nastrouhané zelenině. Uvařený hrášek také přesypeme k zelenině a vejcím.
Uvařené brambory scedíme a přesypeme do velké mísy a nechat vychladnout.
Mezitím než brambory vychladnou můžeme umýt veškeré nádobí.

Brambory po vychladnutí nakrájíme přes kráječ brambor na malé kostky zpět do velké mísy. Dále do velké mísy nasypeme zeleninu a vše ostatní z hlubokého talíře. Na to celé nalijeme připravenou majonézu z míchací misky. Celé to opatrně promícháme tak, aby z toho nevznikla bramborová kaše a necháme do druhého dne odležet v chladničce. Dobrá zpráva pro nedočkavce. Již takto připravený a neodleželý salát je velmi chutný, ale po odležení je to mazec!

Bramborový salát alá FrodoBagin podáváme o štědrovečerní večeři nebo při jiné příležitosti jako vynikající přílohu ke smaženým řízkům nebo jinak upraveným masům.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bramborový salát alá FrodoBagin

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.