reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramborový pekáček s kuřecím

Bramborový pekáček s kuřecím

Brambory, kuřecí plátky, pórek a smetana - základ pekáčku, který nejenže zasytí, ale chuťově uspokojí i náročné.


  • 4,3

    95×

    4,2 95
  • 1 h 15 min

  • 34×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 549 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!

22. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Postup přípravy

Velké brambory oloupeme a nakrájíme na hrubší plátky. Pórek očistíme, okrájíme kořínky a nepěkné části a nakrájíme na kolečka.

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, osolíme a mírně naklepeme. Naložíme do marinády, kterou jsme vymíchali z kysané smetany, olivového oleje a prolisovaného česneku. Maso necháme alespoň hodinu proležet (lépe pak přes noc).

Brambory osmahneme ze všech stran prudce na oleji, až chytnou zlatavou barvu. Osmažené brambory vsypeme do pekáčku, hustě posypeme grilovacím kořením a promícháme. Zasypeme sušeným česnekem, opět nešetříme. Na zbylém oleji osmahneme kolečka pórku a vsypeme na brambory. Stejnou pánev použijeme i na orestování masa.

Maso poklademe na brambory a pórek, přelijeme zakysanou smetanou vymíchanou s mlékem a ochucenou grilovacím kořením. Na závěr poklademe plátky mozzarelly a znovu posypeme grilovacím kořením, už jen zlehka na sýr.

Bramborový pekáček s kuřecím dáme do trouby vyhřáté na 170 - 175 °C a pečeme zhruba 40 - 50 minut. Brambory musí být měkké, šťáva vypečená a mozzarella krásně zlatavá a křupavá.

Bramborový pekáček s kuřecím podáváme ihned po upečení, jako přílohu můžeme přidat libovolný čerstvý salát nebo sterilovanou zeleninu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramborový pekáček s kuřecím

    Celkový počet komentářů: 9
    • xkuna
      xkuna

      Komentář k receptu Bramborový pekáček s kuřecím

      Moc chutnalo. díky za recept.

      11.10.2013 19:01:10

    • mskvr
      mskvr

      Chuťově dobré, jen škoda, že tím, jak se vše opéká, je ve výsledku jídlo docela mastné. Příště dám méně oleje a vynechám mléko, aby to "neplavalo"

      23.04.2012 09:54:02

    • passion
      passion

      Dobrý den, mám otázečku ty brambory jsou předvařené nebo syrové?

      04.12.2011 21:38:53


    • toncek01
      toncek01

      ten to recept je užasný a velice dobrý je to dobrá konbinace jednotlivé ingredience

      04.12.2011 09:45:02

    • erika.gregorova
      erika.gregorova

      Nejlepší jídlo jaké sem kdy jedla :o) a to jsem do toho nedala mléko páč v lednici nebylo :o) prostě mňamka

      03.11.2011 13:40:47

    • ciocarlia
      ciocarlia

      Maximálně šmakózní!

      Tak dobré jídlo už jsem opravdu dlouho nejedl. Dělal jsem to pro dva v remosce, česneku se nebál, grilovacího koření jsem dával přiměřeně, zapékal jen asi dvacet minut. Ta mozzarela je na tom jako třešinky na dortu. Musím se podívat na další vaše recepty, když jste se takhle zapsala. Díky!

      31.03.2011 21:45:42

    • Michy
      Michy

      Jsem ráda, že chutnalo, je to můj vlastní recept. Samozřejmě je přidávání koření na vlastní chuti, určitě lze i zaměnit za oblíbenější. Mozzarella má význam, je po správném zapečení krásně křupavá. A k opékání... mám zkušenost, že cokoliv předem alespoň krátce osmahnu (opravdu jen na trošce olivového oleje), tak ve výsledku lépe chutná :-)

      27.01.2011 11:11:19

    • realgs
      realgs

      Recept senzační, povedlo se to hned na poprvé i když je to trošičku pracnější díky tomu opékání. Šlo by to ale i naházet do pekáčku a upéct jen doba pečení by byla delší. Nedávala jsem tolik gril koření, moc jej nemusíme, ale jinak chválím.

      24.01.2011 12:28:24

    • timi
      timi

      Docela se povedlo i chutnalo výtečně.Použil jsem sice eidam,ale asi to není ono.Ta mozzarela bude lepší.Ale když doma nebyla?

      Zdravím

      timi

      24.01.2011 08:53:25


    Nalezeno receptů: 9

    Přidat příspěvek k receptu Bramborový pekáček s kuřecím

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.