reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bramborový medovník

Od slovenské tety mám recept na tento perníkový koláč.


  • 4,6

    4,5 9
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Na těsto dobře rozmícháme cukr, vejce, rozpuštěný med, mléko a citronovou šťávu.
Přidáme vařené a prolisované brambory, koření, nakonec mouku s práškem do pečiva, trochu posekaných ořechů, rozinky a kandované ovoce. Je dobré i pokrájené želé (třeba medvídci). Všeho přidáváme podle chuti.

Těsto dáme do dobře vymaštěné a moukou vysypané chlebíčkové formy a pomalu pečeme.

Upečený bramborový medovník vyklopíme a krájíme ho až úplně vychladne. Nejlépe druhý den.

Bramborový medovník podáváme třeba se šlehačkou a pocákaný čokoládou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bramborový medovník

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.