reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bramborový guláš s kabanosem

Recept na velice dobrý bramborový gulášek.


  • 4,2

    74×

    4,2 74
  • 1 hod

  • 23×

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Recept na jablkovou bábovku s ořechy krok za krokem

25. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu

24. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Postup přípravy

Oloupané brambory si nakrájíme na kostky, kabanos na kolečka či kostky. Oloupanou cibulku nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.

Na oleji zpěníme cibulku, na ni vhodíme brambory, kmín a orestujeme. Dále přidáme kabanos či párky a opět restujeme, přidáme i prolisovaný česnek. Základ bramborového guláše zaprášíme sladkou paprikou a gulášovým kořením. Promícháme, ale ne dlouho, aby nám paprika nezhořkla. Poté zalijeme vodou, přidáme bujon a majoránku. Kdo má rád ostřejší, tak si přidá i chilli koření. Necháme chvíli vařit.

Do hrnce přidáme plechovku sterilovaných rajčat, opět chvíli vaříme a k závěru plechovku fazolí, obsah promícháme. Až jsou brambory skoro měkké, zahustíme guláš směsí voda-mouka, osolíme a opepříme.
Brambory ještě dojdou, takže nevaříme až úplně doměkka, rozpadly by se.

Bramborový guláš podáváme s krajícem chleba.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramborový guláš s kabanosem

    Celkový počet komentářů: 18
    • Corkkitchen
      Corkkitchen

      Vyborny chybi ale mnozstvi surovin pro nezkusene.. Rekl bych 600 -750g brambor a cca 300 gramu masa je tak akorat.

      13.10.2018 01:44:56

    • Chitush
      Chitush

      Doplnit množství a bez rajčat.

      Horší recept jsem neviděla. Co treba kolik vody, brambor, jakej bujon. Tvl začátečnik by se zbláznil, názorna ukázka toho jak může nekdo tak jednoduchy jídlo posrat debilnim receptem. Jinak guláš humus a to díky tem rajcatum a chybějícím informacim o množství.

      14.01.2014 14:54:47

      • janacka
        janacka

        Re: Doplnit množství a bez rajčat.

        No to je sice smutné,že jste horší recept neviděla,ale chtělo by to trochu slušnosti třeba!!!! Každému chutná něco jiného a experimentovat v kuchyni o tom to je,pak by nebyly recepty nemyslíte???? Kolik vody,brambor a jakej bujon to záleží na tom kolik toho chcete vařit,to snad zvládne i ten začátečník jak píšete. Pokud se Vám recept nelíbí nikdo Vás nenutí,aby jste si to přece vařila a pak tady napadala lidi,že je něco hnusné.Jsou to stránky o vaření a každy si zde může vkládat to co chce.Pokud by se každý řídil dle nějakých pravidel o tom jak má pravý bramborový guláš vypadat,no asi by jsme toho moc nenavařili a stránky o receptech by mohli zabalit.Jak to tak čtu vaříte zřejmě na Michelinskou hvězdu,tak proč na těchto stránkách vůbec jste????

        21.03.2014 13:37:29


    • supolikova (tecka) marketa
      supolikova (tecka) marketa

      no stress ;)

      Gulášek moc dobrý, a jestli je typicky český, mexický, nebo jestli si někdo přidá kečup, smetanu je úplně jedno. Recepty, které sem kuchaři a kuchařky dávají jsou pro inspiraci, berličku, když Vás nenapadá, co zrovna uvařit. Každý si nakonec najde tu "svoji" kuchyni a recepty si upraví dle své chuti.
      Přeji všem dobrou chuť a hlavně dobrou náladu :)
      Markéta

      16.08.2013 13:00:45

    • Poganka
      Poganka

      Výborný,akorát jsem ho dělala bez fazolí a rajčat :)

      30.01.2013 18:44:51

    • Arabela
      Arabela

      dobrá večeře

      jsem spokojená. jen jsem přidala maličko smetany, my to tak máme rádi.

      13.01.2013 19:26:46

    • renefer
      renefer

      Moc dobré, místo rajčat jsem přidala kečup a místo červených bílé fazole, ale i tak to bylo mňam :-)

      13.10.2011 15:01:45


    Nalezeno receptů: 18
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Bramborový guláš s kabanosem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.