reklama
hledat uživatel
       

Bramborový chléb

Recept na domácí chléb z brambor. Pečeme v troubě, ne všichni mají doma pekárnu.


  • 4,9

    54×

    4,8 54
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 698 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 930 hodnocení

Trvanlivé potraviny do zásoby: Víte, jak je správně skladovat?

1. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 670 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 748 hodnocení

Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?

31. 3. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

30. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 737 hodnocení

Tip na neděli: Úžasný karamelový koláč s tvarohem

29. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 280 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 621 hodnocení

Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty

28. 3. 2020

Postup přípravy

Do mísy s moukou nadrobíme droždí, zalijeme sklenicí vlažné vody. Po chvíli přidáme sůl, kmín, ocet, sklenici vody a nastrouhané předem uvařené brambory. Vypracujeme tuhé těsto a necháme 30 minut kynout (mezitím třikrát převalujeme).

Těsto na chléb dáme na vymazaný plech a ještě necháme 20 minut kynout (přitom rozehřejeme troubu naplno). Do trouby vložíme hrnek s vodou a bramborový chléb pečeme půl hodiny naplno a půl hodiny na půl výkonu.

Hotový bramborový chléb ihned potřeme vodou ochucenou prolisovaným česnekem a zabalíme do utěrky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramborový chléb

    Celkový počet komentářů: 27
    • Josef
      Josef

      Komentář k receptu Bramborový chléb

      Chtěl bych se jen zeptat jako nezkušený pekař. Kolik stupňů Celsia má trouba pokud jede “naplno” a “na půl” výkonu?

      20.02.2018 19:42:30

    • kozlovas
      kozlovas

      Komentář k receptu Bramborový chléb

      Opravdu luxusní a vydrží dlouho vláčný

      24.06.2015 08:38:45

    • Jarmila    69
      Jarmila 69

      Re; pečeme v troubě

      Dobrý večer, prosím o zaslání Vašeho receptu na chlebíček . Moc děkuji a už se těším na tu dobrůtku . Děkuji
      Jarmila

      02.03.2012 21:29:50


    • ťapka
      ťapka

      pečeme v troubě

      Dobrý den
      pošlete mi prosím recept a fotky na mejl .
      děkuji
      nzpevakova@seznam.cz

      08.02.2012 09:11:12

    • Gabriela
      Gabriela

      jdu s prosíkem :-)

      Přeji hezký večer. Mohla bych Vás i já poprosit o receptík na Váš chlebík :-) ? Předem
      Vám moc děkuji Gábina

      10.01.2012 21:55:34

    • Lenka
      Lenka

      Nehledejte žádné extra recepty,tenhle recept je dobrý a odzkoušený.Těsto musíte dlouho převalovat a hnětat než ho dáte kynout,tím se z něj uvolní lepek a bude po upečení vláčný a porovitý.Je to jako u vánočky.Ne to odfláknout,ale mazlit se s těstem,dát mu čas.

      10.01.2012 20:15:18

      • Dominika
        Dominika

        To jako myslíte vážně, že se pouhým hnětáním uvolní lepek? Proč by teda lidi utráceli za bezlepkové potraviny, když by stačilo jen trošku to těsto proválet?
        nezlobte se, ale takovou kravinu jsem dlouho neslyšela...

        26.05.2014 14:52:30


    Nalezeno receptů: 27
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Bramborový chléb

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.