reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Bramborový chléb

Recept na domácí chléb z brambor. Pečeme v troubě, ne všichni mají doma pekárnu.


  • 4,9

    57×

    4,8 57
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí pečené čaje

24. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Už se to blíží! Co uvařit na svatého Martina?

24. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Inspirace na víkend: Recept na italské tiramisu krok za krokem

24. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Halloweenská párty ve stylu: Dokonalý dýňový dort krok za krokem

24. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Budete je milovat! TOP 5 receptů na dýňové koláče nejen na víkend

23. 10. 2020

Postup přípravy

Do mísy s moukou nadrobíme droždí, zalijeme sklenicí vlažné vody. Po chvíli přidáme sůl, kmín, ocet, sklenici vody a nastrouhané předem uvařené brambory. Vypracujeme tuhé těsto a necháme 30 minut kynout (mezitím třikrát převalujeme).

Těsto na chléb dáme na vymazaný plech a ještě necháme 20 minut kynout (přitom rozehřejeme troubu naplno). Do trouby vložíme hrnek s vodou a bramborový chléb pečeme půl hodiny naplno a půl hodiny na půl výkonu.

Hotový bramborový chléb ihned potřeme vodou ochucenou prolisovaným česnekem a zabalíme do utěrky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramborový chléb

    Celkový počet komentářů: 27
    • Josef
      Josef

      Komentář k receptu Bramborový chléb

      Chtěl bych se jen zeptat jako nezkušený pekař. Kolik stupňů Celsia má trouba pokud jede “naplno” a “na půl” výkonu?

      20.02.2018 19:42:30

    • kozlovas
      kozlovas

      Komentář k receptu Bramborový chléb

      Opravdu luxusní a vydrží dlouho vláčný

      24.06.2015 08:38:45

    • Jarmila    69
      Jarmila 69

      Re; pečeme v troubě

      Dobrý večer, prosím o zaslání Vašeho receptu na chlebíček . Moc děkuji a už se těším na tu dobrůtku . Děkuji
      Jarmila

      02.03.2012 21:29:50


    • ťapka
      ťapka

      pečeme v troubě

      Dobrý den
      pošlete mi prosím recept a fotky na mejl .
      děkuji
      [email protected]

      08.02.2012 09:11:12

    • Gabriela
      Gabriela

      jdu s prosíkem :-)

      Přeji hezký večer. Mohla bych Vás i já poprosit o receptík na Váš chlebík :-) ? Předem
      Vám moc děkuji Gábina

      10.01.2012 21:55:34

    • Lenka
      Lenka

      Nehledejte žádné extra recepty,tenhle recept je dobrý a odzkoušený.Těsto musíte dlouho převalovat a hnětat než ho dáte kynout,tím se z něj uvolní lepek a bude po upečení vláčný a porovitý.Je to jako u vánočky.Ne to odfláknout,ale mazlit se s těstem,dát mu čas.

      10.01.2012 20:15:18

      • Dominika
        Dominika

        To jako myslíte vážně, že se pouhým hnětáním uvolní lepek? Proč by teda lidi utráceli za bezlepkové potraviny, když by stačilo jen trošku to těsto proválet?
        nezlobte se, ale takovou kravinu jsem dlouho neslyšela...

        26.05.2014 14:52:30


    Nalezeno receptů: 27
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Bramborový chléb

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.