reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramborový chléb z hrnce

Bramborový chléb z hrnce

Další z receptů na dobrý chléb, tento je dlouze kynutý a připravuje se bez hnětení.


  • 4,5

    328×

    4,4 328
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Postup přípravy

Do velké mísy vsypeme polohrubou, celozrnnou a hladkou mouku. Přidáme bramborovou kaši v prášku, kmín a 1/4 lžičky sušeného droždí. Vše promícháme. Pak přidáme 3/4 hrnku žitného kvásku a studený vývar z uvařených brambor. Pokud nebyl vývar solený, tak ještě přisypeme 2 lžičky soli. Vše lehce smícháme a necháme zakryté 12 - 18 hodin kynout.

Vykynuté těsto vlijeme na pomoučněný vál a párkrát přeložíme jako obálku. Vytvarujeme do koule a bochníček dáme kynout do moukou (otrubami, kukuřičnou krupicí) vysypané mísy. Chléb necháme další 2 hodiny kynout pod utěrkou nebo pod víkem mísy.

Po hodině a půl dáme do trouby hrnec s poklicí a zapneme troubu. Pokud máme remosku, stačí na vyhřátí 10 minut. Pak těsto rychle přesuneme do remosky nebo hrnce a pečeme. V remosce pečeme do té doby, dokud nedocílíme barvy podle svých představ (asi 50 - 65 minut) a podle výkonu remosky. V troubě po půl hodině sundáme poklici a odkryté pečeme asi 20 minut.

Upečený bramborový chléb necháme vychladnout na mřížce pod čistou utěrkou. Pokud chceme ještě křupavější kůrku, můžeme po půl hodině i po vyjmutí z trouby přetřít osolenou a octem slabě okyselenou vodou.

Kynutí u tohoto receptu je dlouhé, do doby přípravy zahrnuji jen práci s těstem a pečení.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramborový chléb z hrnce

    Celkový počet komentářů: 6
    • veraricna
      veraricna

      Komentář k receptu Bramborový chléb z hrnce

      Recept na můj kvásek najdete u receptu na Kváskový chléb bez práce.V plynové troubě jsem rozpálený hrnec dala na plech naplnila těstem a s tím jsem to dala do trouby.Po 30minutách když jsem sundávala pokličku opět jsem pod hrnec přidala jeden plech.Chleba byl propečený stejnoměrně a ta kůrčička byla skvělá!Jen škoda,že tu křupavost druhý den ztratí.

      29.10.2013 18:02:49

    • biggate
      biggate

      Recept je zajímavý a stojí za to jej zkusit
      S kváskem mám též problém
      Kde jej sehnat či jak jej udělat?

      28.10.2013 20:31:59


    • zarli
      zarli

      Recept se mně moc líbí, ráda jej vyzkouším, ale problém je, kde sehnat žitný kvásek, nebo jak jej vyrobit. Za radu děkuji.Liba

      28.10.2013 10:37:35

    • Astheart
      Astheart

      Zaujala mě ta možnost péci v remosce. Já tento typ chleba, mám na mysli bez hnětení a dlouho kynutý, pekla vždy jen v troubě. Ovšem s potížema, protože moje plynová hrozně připaluje odspoda. Takže to v remosce zkusím.

      28.10.2013 09:57:45


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Bramborový chléb z hrnce

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.