reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramborový chléb z hrnce

Bramborový chléb z hrnce

Další z receptů na dobrý chléb, tento je dlouze kynutý a připravuje se bez hnětení.


  • 4,5

    328×

    4,4 328
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 649 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 903 hodnocení

Luštěninové saláty: Jak na zdravý oběd, který opravdu chutná

17. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 649 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 725 hodnocení

Recept na kuřecí nudličky v kokosové omáčce krok za krokem

16. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 130 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Videorecept: Vyzkoušejte masopustní smažené koblihy ze sladkých brambor

15. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 717 hodnocení

Zamilovaná valentýnská psaníčka krok za krokem

14. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 600 hodnocení

Luštěninové fusilli se špenátem a parmazánem krok za krokem

13. 2. 2020

Postup přípravy

Do velké mísy vsypeme polohrubou, celozrnnou a hladkou mouku. Přidáme bramborovou kaši v prášku, kmín a 1/4 lžičky sušeného droždí. Vše promícháme. Pak přidáme 3/4 hrnku žitného kvásku a studený vývar z uvařených brambor. Pokud nebyl vývar solený, tak ještě přisypeme 2 lžičky soli. Vše lehce smícháme a necháme zakryté 12 - 18 hodin kynout.

Vykynuté těsto vlijeme na pomoučněný vál a párkrát přeložíme jako obálku. Vytvarujeme do koule a bochníček dáme kynout do moukou (otrubami, kukuřičnou krupicí) vysypané mísy. Chléb necháme další 2 hodiny kynout pod utěrkou nebo pod víkem mísy.

Po hodině a půl dáme do trouby hrnec s poklicí a zapneme troubu. Pokud máme remosku, stačí na vyhřátí 10 minut. Pak těsto rychle přesuneme do remosky nebo hrnce a pečeme. V remosce pečeme do té doby, dokud nedocílíme barvy podle svých představ (asi 50 - 65 minut) a podle výkonu remosky. V troubě po půl hodině sundáme poklici a odkryté pečeme asi 20 minut.

Upečený bramborový chléb necháme vychladnout na mřížce pod čistou utěrkou. Pokud chceme ještě křupavější kůrku, můžeme po půl hodině i po vyjmutí z trouby přetřít osolenou a octem slabě okyselenou vodou.

Kynutí u tohoto receptu je dlouhé, do doby přípravy zahrnuji jen práci s těstem a pečení.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramborový chléb z hrnce

    Celkový počet komentářů: 6
    • veraricna
      veraricna

      Komentář k receptu Bramborový chléb z hrnce

      Recept na můj kvásek najdete u receptu na Kváskový chléb bez práce.V plynové troubě jsem rozpálený hrnec dala na plech naplnila těstem a s tím jsem to dala do trouby.Po 30minutách když jsem sundávala pokličku opět jsem pod hrnec přidala jeden plech.Chleba byl propečený stejnoměrně a ta kůrčička byla skvělá!Jen škoda,že tu křupavost druhý den ztratí.

      29.10.2013 18:02:49

    • biggate
      biggate

      Recept je zajímavý a stojí za to jej zkusit
      S kváskem mám též problém
      Kde jej sehnat či jak jej udělat?

      28.10.2013 20:31:59


    • zarli
      zarli

      Recept se mně moc líbí, ráda jej vyzkouším, ale problém je, kde sehnat žitný kvásek, nebo jak jej vyrobit. Za radu děkuji.Liba

      28.10.2013 10:37:35

    • Astheart
      Astheart

      Zaujala mě ta možnost péci v remosce. Já tento typ chleba, mám na mysli bez hnětení a dlouho kynutý, pekla vždy jen v troubě. Ovšem s potížema, protože moje plynová hrozně připaluje odspoda. Takže to v remosce zkusím.

      28.10.2013 09:57:45


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Bramborový chléb z hrnce

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.