reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramborový baštýř

Bramborový baštýř

Obměna bramborového guláše s kuřecím masíčkem, provensálským kořením a fazolemi.


  • 4,4

    60×

    4,4 60
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Velkou cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a dáme pomalu restovat na pánev s olejem. Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na nudličky a přidáme k cibulce.

Když se maso zatáhne, na povrchu zbělá, opepříme jej, dostatečně osolíme a přidáme provensálské koření. Necháme restovat, než cibulka zezlátne a maso se propeče.

Mezitím si oloupeme brambory a omyté je pokrájíme je na čtvrtky.

Směs masa s cibulí zaprášíme sladkou paprikou, rychle promícháme. Nesmíme nechat na plameni dlouho, ať paprika nezhořkne. Baštýře zalijeme vodou a přidáme nakrájené brambory a sterilované fazolky.

Baštýře vaříme 4 minuty v tlakovém hrnci nebo v běžném hrnci do změknutí brambor. Po dovaření ochutnáme, podle potřeby osolíme a zahustíme hotovou jíškou.

Podávat můžeme ihned, ale nejlepší je baštýř druhý den po uvaření, pěkně uleželý.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramborový baštýř

    Celkový počet komentářů: 6
    • Jája
      Jája

      Toto může být dobré ,ale kuřecí prsa vařit takhle dlouho a ještě v papíňáku? Já to udělám asi takto, na cibuli orestuji nejdříve prsíčka potom i brambory, zaliji, povařim a krátce před dokončením tam vyklopím i tu fazoli, prsíčka přeci nepotřebují papíňák.

      19.09.2012 10:09:59

      • Hanička
        Hanička

        Re: Baštýř

        co je pro Vás dlouho? 4 minuty? a pokud je paní zvyklá vařit v tlakovém hrnci tak proč ne? Nikde není psané že se má vařit nějak dlouho.

        03.10.2013 15:45:28

    • Honza
      Honza

      Je to dobrý, přidal jsem ještě papriku na kostičky, majoránku, celkově víc koření.

      08.06.2012 17:50:43


    • Radka.Radecka
      Radka.Radecka

      Vypadá to skvostně.
      Jenom bych prosila nezaměňovat fazole(ty jste použila) s fazolkami(to jsou fazolové lusky s nevyzrálými fazolemi).

      28.02.2010 07:19:07

    • Akichita
      Akichita

      tak jako super mnamka,sice jsem tam misto bilych fazoli v tomate dala cervene v chilli ale taky super!

      14.09.2008 19:18:38

    • Petra
      Petra

      Dnes mi došly nápady na oběd a tak jsem se nechala inspirovat dnešními recepty na Vaření.cz. Vybrala jsem si tento recept a musím říct, že to bylo vynikající. Dávám 5*

      13.09.2008 14:26:15

    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Bramborový baštýř

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.