reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bramborovo-zelné krokety se slaninou

Recept na bramborové krokety plněné kysaným zelím a slaninou. Pokrm podáváme jako přílohu k pečeným masům a uzeninám.


  • 4,0

    4 4
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Oloupané brambory nakrájíme a uvaříme v osolené a okmínované doměkka. Brambory slijeme, necháme okapat a vystydnout. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a anglickou slaninu na malé čtverečky. Zelí zbavíme přebytečného láku a pokrájíme na menší kousky.

Na sádle rozškvaříme slaninu, vmícháme cibuli a česnek a vše orestujeme dozlatova. Pak přidáme vymačkané zelí, směs osolíme a ochutíme kmínem a zvolna podusíme, dokud nebude zelí měkké a šťáva zcela nevysmahne.

Vychladlé zelí a brambory spolu rozšťoucháme dohladka v tužší směs, ze které tvoříme stejně velké šišky. Bramborovo-zelné krokety se slaninou obalíme v hladké mouce, vejcích a strouhance a usmažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.

Bramborovo-zelné krokety se slaninou podáváme jako přílohu například k sekané, nebo jen tak jako chuťovku.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bramborovo-zelné krokety se slaninou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.