reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bramborovo-pivní chléb

Chutný chléb vyzkoušený podle receptu pana Hrušky. Musím říct, že je výborný. Přesvědčte se sami!


  • 4,2

    4,2 5
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Začneme tím, že si uvaříme a oloupeme dvě brambory. Potom brambory nastrouháme na jemno. Anglickou slaninu nakrájíme nadrobno. Jednu menší cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a trošku orestujeme na pánvi s nakrájenou slaninou.

V míse smícháme hladkou mouku, sušené droždí, drcený kmín, sůl, cukr, vlažné pivo, osmaženou cibuli se slaninou, nastrouhané brambory a pořádně vyhněteme ve vláčné těsto. Pokud nemáme sušené kvasnice, můžeme použít kostku čerstvého droždí. Z těsta vytvoříme bochánek, který necháme v míse pod utěrkou na teplém místě 1 hodinu kynout.

Po hodině těsto na vále vytvarujeme na pěkný bochánek a necháme na pomoučněném plechu ještě půl hodiny kynout. Po vykynutí uděláme ve středu bochánku ostrým nožem malý křížek, ale není nutný.

Troubu vyhřejeme na 210 °C. Pecen před vložením do trouby slabě potřeme slanou vodou a potom už jen pečeme. Nejprve 10 minut při 210 °C, potom snížíme teplotu na 175 °C. Pečeme přibližně 1 hodinu. Po vytažení potřeme chléb opět slanou vodou a necháme vychladnout.

Bramborovo-pivní chléb podáváme podle chuti k různým pokrmům.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bramborovo-pivní chléb

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.