Bramborovo-mrkvové pyré

35 min | hlavní chod | 3 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 21510x
Recept na našlehané pyré zjemněné smetanou a máslem.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a v osolené a kmínem ochucené vodě uvaříme zcela doměkka. Scedíme, ve stejné vodě uvaříme očištěnou mrkev nakrájenou na kolečka. Z vývaru můžeme později vytvořit polévku.

Brambory s mrkví vhodíme do mixéru, přidáme povolené máslo, smetanu a prošleháme. Podle chuti ještě dosolíme a přidáme zakysanou smetanu. Protože je směs hutná, potřebujeme opravdu silný mixér, který zátěž zvládne. Podle potřeby ještě zředíme mlékem nebo dalším množstvím smetany.

Bramborovo-mrkvové pyré rozdělíme na talíře, prohřejeme v mikrovlnné troubě a před podáváním ozdobíme lžičkou zakysané smetany a zelenou petrželkou nebo natí.

Michy autor receptu:

Bramborovo-mrkvové pyré

Počet přidaných receptů: 3475

Ingredience

na porce
3,2
dobrý recept
15 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bramborovo-mrkvové pyré

Přidat příspěvek k receptu Bramborovo-mrkvové pyré
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.

  • Účinné postupy zdravějšího dýchání

    Účinné postupy zdravějšího dýchání

    Hluboký nádech a výdech používáme běžně k rychlému zklidnění, když nás najednou popadne vztek. Už tady se skrývá náznak toho, jak důležité je správně dýchat a na co všechno může mít dýchání vliv.




přidat nový recept