reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bramborovo-houskový knedlík

Recept na nejlepší knedlík k moravským vrabcům, pečeným masům a podobně. Knedlík není ani jako houskový, ale ani jako bramborový knedlík. Prostě mezi.


  • 3,2

    96×

    3,1 96
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Syrové brambory oloupeme a na opravdu jemném struhadle (křenové struhadlo) je nastrouháme. Rohlík nakrájíme na drobné kostičky.

Brambory smícháme s kostičkami rohlíku, přidáme vejce, mouku a osolíme. Těsto důkladně promícháme. Uvedené množství je na 1 knedlík asi o velikosti tenisáku, takže pokud chceme knedlíků více, množství znásobíme.

Z těsta vytvoříme koule o velikosti tenisáku a knedlíky vaříme v osolené vodě asi 20 minut.

Po uvaření knedlík vyndáme a roztrhneme nebo rozkrojíme, aby vyběhla pára a knedlík se "nerozvařil".

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramborovo-houskový knedlík

    Celkový počet komentářů: 1
    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Bramborovo-houskový knedlík

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.