Rychlá bramboračka se sušenými houbami a česnekem, která bude vyhovovat těm, kteří odmítají kořenovou zeleninu.
6 stroužků | česnek |
2 lžíce | máslo |
1 ks | cibule |
2 lžíce | hladká mouka |
2 l | zeleninový vývar |
2 hrstě | sušené houby |
8 ks | brambor |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
drcený kmín | |
podle potřeby | |
nať jarní cibulky |
Nejdříve namočíme sušené houby do části studeného vývaru. Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Nať jarní cibulky nakrájíme na jemná kolečka. Na másle necháme zpěnit cibuli a česnek. Přidáme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme zeleninovým vývarem. Vše přivedeme k varu a vmícháme nastrouhané brambory a namočené houby i s tekutinou. Ochutíme pepřem, drceným kmínem a na mírném ohni vaříme ještě asi 15 minut. Bramborovo-houbovou polévku těsně před podáváním posypeme nakrájenou jarní cibulovou natí, můžeme zjemnit máslem a servírujeme s pečivem.
Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!
Letošní horké a suché počasí houbám příliš nepřálo, ale v těchto dnech se i houbaři mohou těšit z první úrody. My vám přinášíme výběr zajímavých a chuťově výborných receptů z čerstvých hub, které stojí za to vyzkoušet.
Zahřejte se poctivou polévkou: 6 nejlepších receptů na bramboračku, zelňačku i kulajdu
Přišly mrazivé dny a určitě také pociťujete, jak důležité je se v těchto dnech zahřát. Při volbě pokrmů nemůžete šlápnout vedle, když sáhnete po vydatné domácí polévce. Máme pro vás perfektní recepty z brambor, hub a zelí - surovin, které si teď tělo žádá nejvíce.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena