reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Bramborové šišky s hlívou ústřičnou

Recept na bramborové šišky s hlívou ústřičnou ve smetanové omáčce.


  • 4,4

    14×

    4,4 14
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 815 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 032 hodnocení

Vaříme s červenou čočkou: Vděčná luštěnina do polévek, karbanátků i salátů

22. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

Vaříme levně aneb chutné pokrmy za pár korun

22. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

KVÍZ: Vyzkoušejte si, jak dobře znáte světovou kuchyni

22. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

Podzim a naše nálada

22. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 695 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

22. 9. 2020

Postup přípravy

Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Vychladlé brambory oloupeme a jemně nastrouháme nebo prolisujeme. K bramborám přidáme vejce, hladkou mouku a solamyl. Pak postupně přidáváme polohrubou mouku a na vále vypracováváme hnětením těsto, které se téměř nelepí a je mírně pružné. Potřeba polohrubé mouky závisí na kvalitě brambor. Bramborové těsto rozdělíme na 4 díly a z každého vyválíme váleček asi 2 cm silný. Pak z těsta odkrajujeme malé kousky a mezi pomoučněnými dlaněmi tvoříme malé šišky, které velmi zvolna vaříme v osolené vřelé vodě asi 2 - 4 minuty (záleží na velikosti šišek). Bramborové šišky vaříme v několika várkách.

Připravíme si omáčku. Hlívu ústřičnou očistíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nasekáme. Na oleji s máslem necháme zesklovatět cibuli a česnek. Pak vmícháme hlívu, vše krátce osmahneme, vmícháme drcený kmín a hladkou mouku. Asi po minutě restování vše podlijeme vývarem a povaříme Nakonec omáčku zjemníme smetanou a ochutíme muškátovým květem nebo mletým kari kořením a několika kapkami citronové šťávy.

Bramborové šišky rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme posypané nasekanou petrželkou. Bramborové šišky s hlívou ústřičnou poslouží jako oběd i večeře.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bramborové šišky s hlívou ústřičnou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.