reklama
hledat uživatel
       

Bramborové pyré

Bramborové pyré aneb děláme bramborovou kaši. Pyré zjemníme, když místo mléka použijeme smetanu nebo mascarpone.


  • 3,1

    142×

    3 142
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Postup přípravy

Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Opláchneme je a vložíme je do hrnce s teplou osolenou vodou. Brambory přivedeme k varu a vaříme minimálně 15 minut.

Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na nudličky (proužky). Na pánvi rozpustíme máslo a cibuli v něm na mírném ohni pomalu smažíme dohněda. V dalším kastrůlku svaříme mléko.

Uvařené brambory scedíme a necháme je asi 3 minuty odkryté, aby se z nich odpařila voda. Pak je dobře rozmačkáme nebo prolisujeme. Vložíme je zpátky do hrnce. Přidáme horké mléko a dobře vše zamícháme. Nejlépe je pyré míchat metlou, aby bylo nadýchané.

Nakonec z cibule scedíme máslo, které opatrně zamícháme do pyré, nastrouháme na něj špetku muškátového oříšku a posypeme cibulí. Pyré podáváme horké.

Pyré je vhodnou přílohou k pečenému masu, závitkům nebo rybám.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramborové pyré

    Celkový počet komentářů: 3
    • Petr
      Petr

      Komentář k receptu Bramborové pyré

      Do pyré se nedává mléko a možná ani máslo.. do kaše se dává oboje.

      18.09.2013 11:48:22

    • Jiří
      Jiří

      Dobrý den jen by mě zajímalo jakto že to není to samé ?? Bramborové pyré je méňě zahuštěná bramborová kaše :) :)

      02.06.2011 10:47:19

    • jirot
      jirot

      Bramborové pyré není to samé co bramborová kaše. Tohle je návod na přípravu bramborové kaše.

      02.07.2010 12:42:19



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Bramborové pyré

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.