reklama
hledat uživatel
       

Bramborové placky

Bramborové placky jsou skvělé jako příloha a dobře zastoupí hlavní jídlo.


  • 3,6

    905×

    3,5 905
  • 1 hod

  • 38×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Energetická hodnota

1143 kJ / 273,2 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 703 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 939 hodnocení

Recept na kynuté velikonoční jidáše krok za krokem

7. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 678 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

6. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Chcete začít jíst zdravěji? Se salátem z červené rýže a quinoy nešlápnete vedle

6. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 742 hodnocení

Jak mít hezké Velikonoce i v době karantény?

5. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 631 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

4. 4. 2020

Postup přípravy

Brambory opláchneme a uvaříme. Necháme je vychladnout. Pak je nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a zaděláme s vejcem a rozehřátým máslem. Z hmoty vypracujeme těsto na bramborové placky.


Vypracované těsto rozválíme a vykrájíme malé placky. Bramborové placky smažíme na rozehřáté pánvi s olejem po obou stranách dozlatova. Nebo je pečeme v troubě na vymaštěném plechu.


Upečené bramborové placky můžeme potírat dušenými jablky, marmeládou nebo špenátem. Dobrý je také sladký tvaroh. Placky podáváme i jako přílohu k dušené zelenině, nebo k masu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramborové placky

    Celkový počet komentářů: 101
    • De_hanz
      De_hanz

      Komentář k receptu Bramborové placky

      Doporučuji v horkovzdušné fritéze kdo má

      25.02.2020 16:46:09

    • Maruška
      Maruška

      bramborové placky

      Bramborové placky nemusí být jen přílohou, nebo něčím mazané. Stačí jen tak s hrnkem kávy. Plněné povidly jsou lokše, které jsou velké jako palačinky.Placky dělaly jak moje babičky tak maminka. Máme je rádi i my. Zrovna je budu zítra dělat. Paní co píše, že je dělá ze zbytků kaše, tak to jsou spíše škubánkové opečánky. Placky jsou z vařených brambor ve slupce jemně nastrouhaných.

      17.09.2019 14:42:55

    • kuchařík
      kuchařík

      Komentář k receptu Bramborové placky

      Nechápu, proč by se nemohly placky smažit, nebo péct v troubě. Bramborová placka se to jmenuje proto, že je to placaté a z brambor a ne podle toho, jak se to peče. Babička dělala všechny varianty, podle toho, na co měla náladu a zda měla chuť uklízet ten bor..l z mouky na plotně kachlových kamen .-) Buďme lidi a ne notoričtí kritikové ostatních :-)))))

      13.08.2019 13:10:06


    • kuchařík
      kuchařík

      Komentář k receptu Bramborové placky

      M. Heyduk. Brambory vařit raději ve slupce, nechat vychladnout(nejlépe přes noc, jsou potom krásně tuhé a neklihovatí) a poté oloupat a nastrouhat.

      13.08.2019 13:03:34

    • patrik
      patrik

      pamatuju jako palej pacholek

      delavali jsme je doma nebot jsme nemeli penize a topily jsme jeste petrama kdo si pamatuje a krasne vrsek se ocistil a na tom se pekli a zadny olej jj mile rad na to vzpominam

      20.07.2019 20:04:49

    • Denisa
      Denisa

      Komentář k receptu Bramborové placky

      Já dělám placky, když zbyde bramborová kaše, dám do ní vejce, sušený česnek, salám, sůl dle chuti a obaluji v mouce hrubé, skvělá teplá večeře

      01.10.2016 21:35:30

      • Marie
        Marie

        Re: Komentář k receptu Bramborové placky

        Bramborové placky jsou skvělé jak na sucho tak na sádle. Nejen jako příloha. Jdou jíst i samotné třeba s hrnkem bílé kávy. Pani píše, že je dělá ze zbytků bram.kaše, ale to jsou potom škubánky a ne bramborové placky. Brambory se vaří ve slupce. Druhý den se oloupou a nastrouhají najemno. Mouka a vejce a pak vykrajujeme třeba hrnkem placičky a smažíme. Dělaly je jak babičky, tak maminka. Lokše se plní povidly a nebo černým párečkem s křenem. Lokše jsou velké bram.placky velké jako palačinky, pečené nasucho.

        17.09.2019 14:38:44

    • juraj
      juraj

      Komentář k receptu Bramborové placky

      recept jsem sice necetl ale podle obrazku se to smazi na oleji, PLACKY SE NA OLEJI ZASADNE NESMAZI, delaji se na sucho !!! tohle jsou mozna tak bramboraky ale placek to rozhodne neni, smesne kdyz nekdo vystavuje recepty a pritom ani nevi co to vlastne doma jedi

      24.08.2014 08:07:55

      • Míra
        Míra

        Re: Komentář k receptu Bramborové placky

        Bramborové placky se vždy pečou na sucho,brambory,hladká mouka a sůl.Jinak nic.Uválí se tak na 3-4mm hrnečkem udělá kruhová placka a peče se na plotně .Nafoukne se opeče druhá strana a dá do misky kde je předem kousek sádla.To teplá placka rozpustí.Je to nejlepší jídlo co znám.Dělávala je moje mamka válela a já pekl na plotně.Někdy je dělám sám na plynovém sporáku kovový kulatý plech,taky to jde,ale je to dost pracný.Je mi 61 let.

        09.11.2014 12:16:04


    Nalezeno receptů: 101

    Přidat příspěvek k receptu Bramborové placky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.