reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bramborové placky se zelím a brynzou

Snadný recept na placky z čerstvých brambor se smetanou, které plníme kysaným zelím a brynzou.


  • 4,3

    11×

    4,2 11
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Brambory oškrábeme, nastrouháme na jemno a osolíme. Poté brambory vymačkáme, výluh vylijeme a přidáme mouku, vejce a tolik smetany, aby vzniklo řidší těstíčko, které podle chuti opepříme.

Na pánvi rozpálíme trochu oleje. Z připraveného bramborového těsta zvolna pečeme tenké bramborové placky z obou stran, až jsou dozlatova. Bramborové placky uchováme v teple.

Kysané zelí propláchneme vodou a překrájíme na menší kousky. Oloupanou větší cibuli nasekáme na jemno a necháme ji na rozpáleném oleji zesklovatět. Pak vmícháme kysané zelí, které podle chuti osladíme, osolíme a už jen krátce prohřejeme. Brynzu podle potřeby zjemníme smetanou a rozdrobíme na kousky.

Bramborové placky naplníme zelím, poklademe rozdrobenou brynzou a ihned servírujeme. Bramborové placky se zelím a brynzou podáváme jako hlavní chod.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte první komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Přidat příspěvek k receptu Bramborové placky se zelím a brynzou

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.