reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bramborové placky s vepřovým soté

Bramborové placky s česnekovou příchutí plníme krémovým sosem z vepřového masa, celeru a kapie. Recept na pokrm, který podáváme jako hlavní chod s čerstvou zeleninou.


  • 4,3

    11×

    4,2 11
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

těsto



Postup přípravy

Omyté brambory uvaříme ve slupce doměkka. Ještě teplé brambory oloupeme, osolíme, zakryjeme a necháme vychladnout. Studené brambory nastrouháme, ochutíme prolisovaným česnekem a spolu s moukou vypracujeme ve středně tuhé těsto, které necháme 20 minut odpočinout. Pak z těsta na pomoučněné desce vytvoříme váleček, který rozdělíme na 6 dílů. Každý díl rozválíme na tenkou placku, kterou na rozpáleném oleji opečeme dorůžova. Bramborové placky uchováme na teple.

Maso očistíme a nakrájíme na malé kostky, které osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Oloupanou šalotku a česnek jemně usekáme. Kapii a stonek řapíkatého celeru očistíme a nakrájíme na kostičky.

Na oleji necháme zpěnit šalotku s česnekem, pak přidáme maso, kapii a celer. Vše orestujeme dozlatova, podlijeme malým množstvím vývaru a dusíme doměkka. Nakonec pokrm zjemníme smetanou a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Bramborové placky po dvou kusech rozdělíme na porce, naplníme vepřovým soté a přelijeme zbývající šťávou. Bramborové placky s vepřovým soté podáváme jako hlavní chod s čerstvou zeleninou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bramborové placky s vepřovým soté

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.