reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bramborové placky s kyselkavým džemem

Recept na placky z vařených brambor, které připravujeme ve slané i sladké úpravě.


  • 3,7

    3,6 6
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

podle chuti

podle potřeby



Energetická hodnota

1061 kJ / 253,5 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Na 4 porce bramborových placek si připravíme uvedené suroviny. Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Uvařené brambory scedíme, necháme zcela vychladnout, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.

Brambory na vále smícháme s moukou, vejcem, rozpuštěným máslem a solí.
V případě sladké varianty přidáme soli jen špetku. Vypracujeme těsto, které vyválíme na hrubší plát (asi 0,5 cm).

Z bramborového těsta pomocí skleničky vykrajujeme větší kolečka.
Skleničku si před každým vykrojením namočíme do mouky.

Bramborové placky klademe do rozpáleného oleje a z obou stran smažíme dozlatova. Zlatavé bramborové placky podáváme jako přílohu k dušené zelenině (třeba špenátu) a masu.

Bramborové placky můžeme podávat jako sladký hlavní chod - stačí je potřít kyselejší marmeládou, džemem a posypat prosátým cukrem. Dobré jsou i se sladkým tvarohem či dušenými jablky.

Bramborové placky s kyselkavým džemem ihned podáváme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bramborové placky s kyselkavým džemem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.