reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bramborové placky s dubovými hřiby a uzenou slaninou

Recept na velmi chutné, rychlé, voňavé a syté jídlo, výborné jako samostatné jídlo anebo příloha, vhodné jako oběd či večeře.


  • 2,2

    10×

    2,2 10
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Recept na jablkovou bábovku s ořechy krok za krokem

25. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu

24. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Postup přípravy

Pravý dubový hřib namočíme do teplé vody na 30 minut, scedíme a pokrájíme nadrobno. Cibuli očistíme a pokrájíme na jemno. Česnek očistíme a prolisujeme. Domácí uzenou slaninu pokrájíme na malé kostky.

Slaninu opečeme v pánvi na lžíci rozehřátého domácího vepřového sádla a opečenou slaninu vybereme na talíř. V tuku po opečení uzené slaniny orestujeme cibuli do zesklovatění, přidáme pokrájené dubové hřiby a restujeme doměkka za občasného podlití vodou z namočených hub, vrátíme kostky opečené uzené slaniny a směs necháme úplně vychladnout.

Brambory očistíme nastrouháme na struhadle na jemno do mísy, necháme odstát a slijeme přebytečnou vodu. K nastrouhaným bramborám přidáme cibulovo-slaninovo-hřibovou směs i s tukem, vejce, prolisovaný česnek, osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým kořením a sušenou drcenou majoránkou, kterou nešetříme. Směs promícháme a zahustíme moukou na husté lité těsto. Aby nastrouhané brambory nezhnědly, zalijeme je malým množstvím mléka, necháme chvíli odpočinout.

Z těsta lžící v horkém sádle vytvarujeme placky, které smažíme z obou stran do červena a do křupava.

Bramborové placky s dubovými hřiby a uzenou slaninou podáváme horké jako samostatné jídlo s nakládaným zelím a horkým čajem a také jako velmi chutnou přílohu k různě upravenému masu či zeleninovým omáčkám.

Do placek můžeme zabalit proužky masa dušeného na šťávě a posypat je ještě nastrouhaným sýrem, případně v tomto mimořádně chutném těstě osmažit řízky z různého masa. Jde o velmi chutné a laciné jídlo, které je rychle hotové, nádherně voní po uzené slanině, česneku a dubových hřibech, přitom výborně zasytí k obědu i večeři.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bramborové placky s dubovými hřiby a uzenou slaninou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.