reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bramborové placky s dubovými hřiby a uzenou slaninou

Recept na velmi chutné, rychlé, voňavé a syté jídlo, výborné jako samostatné jídlo anebo příloha, vhodné jako oběd či večeře.


  • 2,2

    10×

    2,2 10
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 621 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 878 hodnocení

Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?

18. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 625 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 706 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

17. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Luštěninové rigatoni s cuketou a parmazánem krok za krokem

16. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Masopustní hodování - zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů

15. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 581 hodnocení

Videorecept: Kuřecí prsa plněná sýrem

15. 1. 2020

Postup přípravy

Pravý dubový hřib namočíme do teplé vody na 30 minut, scedíme a pokrájíme nadrobno. Cibuli očistíme a pokrájíme na jemno. Česnek očistíme a prolisujeme. Domácí uzenou slaninu pokrájíme na malé kostky.

Slaninu opečeme v pánvi na lžíci rozehřátého domácího vepřového sádla a opečenou slaninu vybereme na talíř. V tuku po opečení uzené slaniny orestujeme cibuli do zesklovatění, přidáme pokrájené dubové hřiby a restujeme doměkka za občasného podlití vodou z namočených hub, vrátíme kostky opečené uzené slaniny a směs necháme úplně vychladnout.

Brambory očistíme nastrouháme na struhadle na jemno do mísy, necháme odstát a slijeme přebytečnou vodu. K nastrouhaným bramborám přidáme cibulovo-slaninovo-hřibovou směs i s tukem, vejce, prolisovaný česnek, osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým kořením a sušenou drcenou majoránkou, kterou nešetříme. Směs promícháme a zahustíme moukou na husté lité těsto. Aby nastrouhané brambory nezhnědly, zalijeme je malým množstvím mléka, necháme chvíli odpočinout.

Z těsta lžící v horkém sádle vytvarujeme placky, které smažíme z obou stran do červena a do křupava.

Bramborové placky s dubovými hřiby a uzenou slaninou podáváme horké jako samostatné jídlo s nakládaným zelím a horkým čajem a také jako velmi chutnou přílohu k různě upravenému masu či zeleninovým omáčkám.

Do placek můžeme zabalit proužky masa dušeného na šťávě a posypat je ještě nastrouhaným sýrem, případně v tomto mimořádně chutném těstě osmažit řízky z různého masa. Jde o velmi chutné a laciné jídlo, které je rychle hotové, nádherně voní po uzené slanině, česneku a dubových hřibech, přitom výborně zasytí k obědu i večeři.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bramborové placky s dubovými hřiby a uzenou slaninou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.