reklama
hledat uživatel
       

Bramborové pirohy

Pirožky z bramborového těsta plněné hovězím masem.


  • 2,5

    101×

    2,5 101
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce. Je lepší si je uvařit předem. Vejce uvaříme natvrdo. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. V pánvi rozehřejeme sádlo a cibuli na něm pomalu restujeme dozlatova. Uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a prolisujeme. Přidáme krupici, vejce, sůl a zpracujeme do těsta. Podle potřeby můžeme do těsta přidat mouku. Těsto na vále vyválíme.

Z těsta vykrajujeme čtverečky, které plníme připravenou náplní.

Hovězí maso umeleme, promícháme s osmahnutou cibulí, osolíme, opepříme a nakonec vmícháme na kostičky vejce.

Naplněné čtverečky přehneme do trojúhelníků, přitlačíme, obalíme v rozšlehaném vejci, strouhance a dozlatova opečeme v pánvi na rozehřátém tuku.

Bramborové pirohy podáváme jako hlavní chod, ale dají se použít i jako příloha.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bramborové pirohy

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.