reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Postup přípravy

Do hluboké mísy vysypeme 3/4 polohrubé mouky, přidáme vejce a sůl. Vše spolu smícháme a postupně přiléváme studenou vodu, dokud nevypracujeme těsto. Těsto by se nemělo lepit, aby se nám dobře válelo, takže jestli je těsto lepivé, přisypeme do něj zbylou mouku.

Brambory vaříme ve slupce, dokud nejsou měkké. Brambory oloupeme a v míse rozmačkáme. K bramborám přidáme kostičky taveného sýru, na jemno nasekanou pažitku (čím více, tím lépe) a sůl. Vše ručně smícháme a nádivku máme hotovou. Pokud nemáme pažitku, tak ji nahradíme jarní cibulkou.

Těsto vyválíme na plát asi 0,5 cm silný. Z těsta vykrajujeme kolečka, která naplníme nádivkou a nakonec pořádně zacelíme konce těsta, aby nám směs nevytekla. Pokud nemáme přímo formičky na vykrajování pirohů, poslouží nám hrneček a na zacelení je dobrá vidlička

Když máme pirohy hotové, dáme je vařit do osolené vroucí vody na 10 minut. Pokud jsou pirohy uvařené, vložíme je do hrnce, kde jsme si předem rozpustili celé máslo.

Pirohy podáváme samotné polité rozpuštěným máslem s pažitkou či opečenou cibulkou. Pokud nám druhý den nějaké pirohy zbudou, je dobré si je opéct na pánvi s máslem. Pirohy jsou skvělé i jako příloha, zkuste uvařit k pirohům například špenát.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bramborové pirohy s pažitkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.