reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bramborové pirohy s pažitkou a sýrem

Tradiční slovenské pirohy, recept babičky Ludmily.


  • 5,0

    5 2
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Ze všeho nejdříve se vrhneme na přípravu těsta. Do hluboké mísy si vysypeme 3/4 polohrubé mouky, přidáme vajíčka a sůl, vše spolu smícháme a postupně přiléváme studenou vodu, dokud nevytvarujeme těsto. Těsto by se nemělo lepit, aby se nám dobře válelo, takže jestli je těsto lepivé, přisypeme do něj zbylou mouku.

Připravíme si nádivku. Brambory vaříme ve slupce, dokud nejsou měkké. Poté brambory oloupeme a v míse rozmačkáme. K bramborám přidáme kostičky taveného sýru, na jemno nasekanou pažitku (čím více, tím lépe) a sůl. Vše ručně smícháme a nádivku máme hotovou.

Těsto vyválíme, aby bylo cca 0,5 cm tlusté. Z těsta vykrajujeme kolečka, která naplníme nádivkou a nakonec pořádně zacelíme konce těsta, aby nám směs nevytekla.

Když máme bramborové pirohy hotové, dáme je vařit do osolené vroucí vody na 10 minut. Když jsou pirohy uvařené, vložíme je do hrnce, kde jsme si předem rozpustili celé máslo.

Bramborové pirohy podáváme samotné polité rozpuštěným máslem s pažitkou či opečenou cibulkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bramborové pirohy s pažitkou a sýrem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.