Bramborové pekáčky

30 min | hlavní chod | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 2659x
Klasické bramborové pekáčky vylepšené salámem. Je to starý, jednoduchý a levný recept, který dnes už málokdo dělá. A to je rozhodně škoda!
Komentáře receptu 7
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Den předem uvaříme brambory ve slupce v osolené vodě. Druhý den je oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Nahrubo nastrouháme i salám a dáme ho k bramborám. Přidáme celé vejce, osolíme, opepříme a doplníme polohrubou moukou tak, aby vzniklo těsto, které půjde vyválet.

Z těsta tvoříme placky, které opékáme po obou stranách na plotně nebo na suché pánvi.

Bramborové pekáčky po upečení omastíme mašlovačkou namočenou v oleji a podáváme.

Moravanda autor receptu:

Bramborové pekáčky

Počet přidaných receptů: 184

Ingredience

2,5
slabší recept
13 hlasujících
  • Recept Bramborové pekáčky - Takhle vypadají, když se dá mouka hladká a jsou bez uzeniny.


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bramborové pekáčky

Celkový počet komentářů: 7
  • bramborové pekéčky fred 16.06.2016 13:01:11

    tento recept netřeba vylepšovat salámem, stačí jen dotenka vyválené opečené na kamnech nasucho po obou stranách až se nafouknou, potřít máslem, zapít mlékem a vzpomenout na babičku. To je luxus!

  • bramborové pekéčky fred 16.06.2016 13:00:16

    tento recept netřeba vylepšovat salámem, stačí jen dotenka vyválené opečené na kamnech nasucho po obou stranách až se nafouknou, potřít máslem, zapít mlékem a vzpomenout na babičku. To je luxus!

  • bramborové pekéčky fred 16.06.2016 12:59:23

    tento recept netřeba vylepšovat salámem, stačí jen dotenka vyválené opečené na kamnech nasucho po obou stranách až se nafouknou, potřít máslem, zapít mlékem a vzpomenout na babičku. To je luxus!

  • Komentář k receptu Bramborové pekáčky lyla 25.04.2016 21:13:16

    Nejlepší jsou po upečení potřené rozpuštěným máslem a místo salámu jen sůl do těsta. Musí být také rozválené do tenka, pak jsou luxusní.

  • Lidy
    Bramborové pekáčky Lidy 02.10.2013 12:36:06

    Ano ano, opomíjené pekáče, jako děti jsme je milovali, šířím je dál. Babičkovsky je ale potírám sádlem a nedávám salám, protože oblíbené jsou u nás víc s povidly. Zkuste, je to poezie.

    • Moravanda
      Re: Bramborové pekáčky Moravanda 03.10.2013 07:14:43

      Vím, vím ten salám byl jen takový můj pokus o změnu :). Já je miluju od dětství jen samotné bez ničeho. Jen si k nim naliju hrnek mlíka a je to bašta. Podle mne jsou lepší než nějaký krvavý steaky , ale nic proti gustu , maso taky miluju .)

Nalezeno receptů: 7
Přidat příspěvek k receptu Bramborové pekáčky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept