reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bramborové noky s kuřecím a špenátem

Domácí bramborové noky doplněné kuřecím masem a zeleninou. Recept je jednoduchý, výsledek velmi chutný.


  • 4,3

    76×

    4,3 76
  • 30 min

  • 29×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, slijeme a necháme vychladnout. Vychladlé brambory nastrouháme najemno. Přidáme ostatní ingredience - mouku, vejce a bylinky. Tymiánu a muškátového oříšku přidáme podle chuti, ale kořeníme opatrně! Vypracujeme těsto, které se nebude lepit ke stěnám misky. Z těsta uválíme válečky, které nakrájíme na noky. Bramborové noky dáme do osolené vařící vody a vaříme, dokud nevyplavou.

Na rozpáleném oleji opečeme kuřecí maso nakrájené na menší kousky, osolíme a opepříme, přidáme prolisovaný česnek a zalijeme smetanou. Dodáme kukuřici a špenát (množství podle potřeby a chuti), vše společně prohřejeme několik minut. Můžeme přimíchat i hrst nasekané petrželky a strouhaný parmazán.

Bramborové noky rozdělíme na talíře a zasypeme směsí kuřecího masa a zeleniny. S těstovinami je tato směs také moc dobrá. Na talíři ozdobíme bramborové noky s kuřecím a špenátem čerstvou petrželkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramborové noky s kuřecím a špenátem

    Celkový počet komentářů: 10
    • pafishek
      pafishek

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      05.04.2015 13:46:49

    • Martina
      Martina

      Komentář k receptu Bramborové noky s kuřecím a špenátem

      Výborný :) Hlavně noky, fakt super, dělala jsem z normal uvařených brambor a ty ještě za tepla smíchala s ostatním a super.

      12.01.2015 11:43:22

    • AK-47
      AK-47

      jak je varim ja.

      HLAVNE Z CERSTVEHO !!!
      na olivaku 4 strouzky rozmackanyho cesneku. Az bude zlatej - vyndat a vlozit nalozene kur.maso (bylinky,sul,pepr,trosku oleje)... Smazit do zlatova, pridat 0,2l bilyho vina, pridat cerstvy tymian, vratit zlatej cesnek a nasekany cerstvy spareny spenat. POckat az spenat trochu splihne a dolejt smetanu a vino.
      Chvilku nechat propojit, pridat vedle osmahle noky z woku, promichat, poprasit parmezanem - podavat.

      29.09.2012 09:51:04


    • Dadla
      Dadla

      Rychlé, chutné jídlo, které navíc pěkně vypadá. Kuřecí maso jsem nahradila krůtím, které jsem měla doma a taky je to dobré. Jen mám špatnou zkušenost, když koupím smetanu na vaření, je řídká a vodová, musela jsem použít špetku solamylu aby jídlo dostalo krémovou konzistenci, příště použiji klasickou smetanu .

      16.05.2011 22:27:34

    • Shadow
      Shadow

      uvařila jsem jídlo přesně podle vás i podle opravy takže nočky byly neskutečné, ale omáčku jsem měla velice tekutou tak jsem jí jen zahustila strouhankou..

      23.03.2011 10:40:16

    • Shadow
      Shadow

      uvařila jsem jídlo přesně podle vás i podle opravy takže nočky byly neskutečné, ale omáčku jsem měla velice tekutou tak jsem jí jen zahustila strouhankou..

      23.03.2011 10:39:29

    • září
      září

      jednoduché a velice chutné jídlo

      Dnes jsem vyzkoušela Váš recept a všem nám velmi chutnal.Nevím z jakých důvodů jsem vynechala parmazán a petrželku,ale nějak se mi to k němu nehodilo.Nyní jsem se dočetla, že měl patřit do noků.Nicméně,zařadím ho do našeho jídelníčku,je ryclý a chutný.

      16.09.2010 20:19:23

    • Matyas
      Matyas

      Nicméně tohle je můj první a asi i poslední recept vložený na tyto stránky. Nevím proč ztrácet čas a přispívat, když redaktoři vaření si to beztak upraví podle sebe! Samo nějakou formu to musí mít, ale celý recept překopat...ne díky!
      Takže oprava: za 1. parmazán patří do těsta na noky 2.Jistě do směsi si dejte kolik petržele chcete (a cokoli jiného), ale já ji tam nedávám (ani se mi ta myšlenka nelíbí) a ani jsem do recepu nic takového nepsala petržel patří také do těsta na noky...

      12.09.2010 23:27:44

    • Brouk Pytlík
      Brouk Pytlík

      Bramborové noky - rychlé

      Výborný recept. Vařím s obměnou: Noky kupuji v Makru italské, bramborové a mražené, jsou vynikající a co hlavně jsou hned vařené. Do vroucí vody nasypu noky ( cca tak na 2 porce) a jak vyplavou, nechám minutu vařit a sítem vyberu a pokud jich chci více celé opakuji. Špenát naopak kupuji listový tamtéž (mají neustále čerstvý), nadrobno nasekám, rychle podusím, zaliji smetanou, přidám česnek. Místo kuřete vyškvařím slaninu. Než se mi uvaří všechny noky na 4 porce je vše současně hotovo. Vše promíchám a podávám na vyhřátém talíři a přelité sýrovou omáčkou z Nivy. Nic nesolím, neboť sýrová omáčka to dochutí. Vynikající a rychlé

      06.09.2010 12:03:14

      • Matyas
        Matyas

        Jistě, ale to už je něco jiného. Da se vymyslet x různých variací. Já jsem se docela divila, ale ty noky (připravovala jsem je osobně poprvé) jsou docela rychlé a domácí je domácí... Co se španátu týká chtěla jsem také použít listový, ale nakonec jsem riskla mražený (Findus tuším) a ten je slisovaný do takových úhledných kousků (zkráka nebyla to špenátová hrouda) a pracuje se s tím dobře a chutný také je.

        12.09.2010 23:13:35

    Nalezeno receptů: 10

    Přidat příspěvek k receptu Bramborové noky s kuřecím a špenátem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.