reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramborové noky s houbami a parmazánem

Bramborové noky s houbami a parmazánem

Recept na noky z bramborového těsta s chutí hub, parmazánu a šalvěje. Noky podáváme s jemnou houbovou omáčkou jako hlavní chod.


  • 4,1

    30×

    4 30
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

omáčka

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 169 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Houby namočíme do 250 ml horkého zeleninového vývaru a necháme asi 20 minut vylouhovat. Pak houby scedíme (výluh odložíme stranou), necháme okapat a nasekáme nadrobno.

Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme nebo prolisujeme do mísy. Přidáme mouku, solamyl, vejce, sůl, pepř, parmazán, nasekané houby a vše ochutíme sušenou šalvějí. Ze směsi vypracujeme hladké těsto, které necháme krátce odpočinout. Z těsta oddělujeme kávovou lžičkou kousky, ze kterých tvarujeme noky. Noky vložíme do vroucí osolené vody a zvolna vaříme dokud nevyplavou na hladinu. Poté je necháme ještě asi 2- 3 minuty „dojít“ a scedíme.

Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme výluhem z hub a zbývajícím vývarem, zvolna vaříme asi 15 - 20 minut do zhoustnutí. Omáčku zjemníme smetanou, dochutíme solí, mletým kmínem a pepřem a krátce povaříme.

Bramborové noky s houbami rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a na talíři posypeme podle chuti ještě strouhaným parmazánem. Zdobíme čerstvou šalvějí.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bramborové noky s houbami a parmazánem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.