reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramborové noky s houbami a parmazánem

Bramborové noky s houbami a parmazánem

Recept na noky z bramborového těsta s chutí hub, parmazánu a šalvěje. Noky podáváme s jemnou houbovou omáčkou jako hlavní chod.


  • 4,1

    30×

    4 30
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

omáčka

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 040 hodnocení

Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!

21. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

KVÍZ: Je meloun ovoce, nebo zelenina? Otestuj svoji znalost!

21. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?

21. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Bylinky našich babiček aneb jak přírodní cestou utužit své zdraví

21. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Houby namočíme do 250 ml horkého zeleninového vývaru a necháme asi 20 minut vylouhovat. Pak houby scedíme (výluh odložíme stranou), necháme okapat a nasekáme nadrobno.

Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme nebo prolisujeme do mísy. Přidáme mouku, solamyl, vejce, sůl, pepř, parmazán, nasekané houby a vše ochutíme sušenou šalvějí. Ze směsi vypracujeme hladké těsto, které necháme krátce odpočinout. Z těsta oddělujeme kávovou lžičkou kousky, ze kterých tvarujeme noky. Noky vložíme do vroucí osolené vody a zvolna vaříme dokud nevyplavou na hladinu. Poté je necháme ještě asi 2- 3 minuty „dojít“ a scedíme.

Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme výluhem z hub a zbývajícím vývarem, zvolna vaříme asi 15 - 20 minut do zhoustnutí. Omáčku zjemníme smetanou, dochutíme solí, mletým kmínem a pepřem a krátce povaříme.

Bramborové noky s houbami rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a na talíři posypeme podle chuti ještě strouhaným parmazánem. Zdobíme čerstvou šalvějí.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bramborové noky s houbami a parmazánem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.