Recept na skvělou a levnou přílohu, ale i hlavní jídlo, pokud jsou lokše plněné. Slovenská kuchyně v tom nejjednodušším podání.
sůl | |
5-6 ks | brambory vařené |
na potření | |
---|---|
máslo | |
podle potřeby | |
hladká mouka |
Brambory očistíme a uvaříme ve slupce doměkka. Ještě teplé brambory oloupeme a pomocí šťouchadla rozmačkáme na bramborovou kaši. Kaši necháme vychladnout.
Do vychladlé bramborové kaše vmícháme hladkou mouku a vypracujeme hladké těsto, které zpracujeme do tvaru válečku. Z něj krájíme stejné dílky, které vyválíme na placky silné asi 0,3 - 0,5 cm.
Bramborové lokše pečeme na plotýnce z obou stran. Upečené lokše potřeme máslem a osolíme.
Lokše můžeme podávat jen tak s mlékem, ale výborné jsou i plněné nejrůznějšími surovinami (masem, sýrem, zeleninou - prostě co nám chutná).
Lokše jsou tradiční slovesnkou pochoutkou, která nezatíží náš rozpočet a smlsne si na nich opravdu celá rodina.
Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem
Pečení kachny se vůbec nemusíte bát! Dnes se krok za krokem naučíme připravit kachnu pečenou na kmínu, která bude mít maso odpadávající od kosti a křupavou kůrčičku.
autor erickaaa
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena