reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bramborové knedlíky ze syrových a vařených brambor

Recept na bramborové knedlíky z domácích surovin.


  • 4,2

    4,2 5
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Energetická hodnota

1120 kJ / 267,5 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Postup přípravy

Polovinu brambor oloupeme, uvaříme, necháme vychladnout a jemně nastrouháme. Druhou polovinu brambor oloupeme, syrovou nastrouháme, dáme na cedník, prolijeme trochou vařicího mléka, aby nezčernaly, a necháme okapat.

Dobře okapané brambory dáme do mísy spolu s bramborami uvařenými, přidáme mouku, vejce, sůl a zpracujeme v těsto. Z těsta tvarujeme knedlíky.

Menší knedlíky vaříme 10 - 15 minut v osolené vroucí vodě. Poté scedíme.

Uvařené bramborové knedlíky ze syrových a vařených brambor ihned rozkrojíme, poléváme tukem a posypeme osmahlou cibulkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramborové knedlíky ze syrových a vařených brambor

    Celkový počet komentářů: 1

    • KAPR
      KAPR

      zelené knedlíky

      Tento recept se trochu podobá těm co vařívala maminka mé ženy.Rozdíl je vtom že naše knedlíky neobsahují mouku a ani vejce.Půl brambor se uvař ve slupce a po sloupnutí je strouhám a přidají se k strouhaným syrovým bramborám(tyto se vyždímají do sucha a z nich slitá voda se zatím ponechá a případně se použije sedlý škrob na zpevnění těsta)Tato směs se pečlivě smíchá a mírně se osolí.Z této směsi se vytvoří malé kulaté knedlíky.Ty uvařím v osolené vodě ,po vyplavání knedlíků se nechají ještě 2-3 minuty dovařit.Po uvaření knedlíky mírně zezelenají proto také " zelené knedlíky " .Maminka mé ženy k nim dělala hovězí pečeni.Z výpeku se potom udělala tzv UHO omáčka.Ale né takovou jak ji známe z dřívějška ze školních kuchyní.A už končím ,začínají se mi sbíhat sliny.Maminka si tento recept přivezla ze své vlasti (SRN)

      03.12.2016 22:19:42


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Bramborové knedlíky ze syrových a vařených brambor

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.