reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bramborové knedlíky se strouhankou

Výborné bramborové knedlíky chutnají samotné s osmaženou cibulkou, ale poslouží i jako příloha k masu.


  • 3,6

    3,6 8
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Na pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm strouhanku. Studené a oloupané brambory nastrouháme. Přidáme k nim mouku, krupici, osmahnutou strouhanku, sůl, vejce a vypracujeme těsto. Pokud příliš lepí, přidáme ještě mouku.

Pomoučněnýma rukama vytvarujeme menší kulaté knedlíky. Vaříme je 10 minut ve vroucí osolené vodě.

Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. Osmažíme ji na másle dozlatova.

Uvařené a scezené bramborové knedlíky roztrhneme a posypeme osmaženou cibulkou. Takto připravené chutnají nejlépe. Podávat je můžeme ale i s omáčkou, s upečeným masem a se zelím, nebo špenátem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bramborové knedlíky se strouhankou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.