reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bramborové knedlíky s uzeninou a červeným zelím

Recept na knedlíky z bramborového těsta plněné uzeninou a podávané s červeným zelím.


  • 4,1

    28×

    4,1 28
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Oškrábané brambory uvaříme v osolené vodě a necháme vychladnout. Vychladlé brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme špetku soli, vejce a s postupným přidáváním hladké mouky vypracujeme vláčné těsto.

Uzeninu nakrájíme na kousky a obalujeme těstem. Můžeme použít párky, trampskou cigáru, výborné jsou i domácí škvarky. Knedlíky vaříme v osolené vodě 20 minut.

Jako příloha k bramborovým knedlíkům s uzeninou se výborně hodí červené zelí.

Hlávku červeného zelí omyjeme a nakrájíme na proužky. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme do změknutí. Přitom kontrolujeme, jestli nedošlo k odpaření vody a případně vodu dolijeme. Až je zelí měkké, přidáme kmín (podle chuti) a jíšku. Tu připravíme z rozehřátého sádla, na kterém necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou větší cibuli, přidáme lžíci hladké mouky a za stálého míchání necháme zrůžovět. Hotovou jíšku zalijeme studenou vodou a rozmícháme v uvařeném zelí. Necháme cca 5 minut povařit a zelí dochutíme solí, cukrem a trochou octa.

Bramborové knedlíky s uzeninou rozdělíme na nahřáté talíře, přidáme červené zelí a podáváme jako hlavní chod.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramborové knedlíky s uzeninou a červeným zelím

    Celkový počet komentářů: 4
    • Evininka
      Evininka

      Knedlíky a červené zelí

      Jen to že bych do zelí přidala trochu pepře,je to chutnější.

      13.08.2011 19:07:34

      • zaranda
        zaranda

        Re: Knedlíky a červené zelí

        Může být:) My si doma na pepř moc nepotrpíme, a mladší sestřenice, pro které vařím, ho nemají rády vůbec, proto mě ani nenapadlo ho přidat.

        14.08.2011 23:58:19

    • bookmen
      bookmen

      Oškrabané brambory na bramborové těsto??

      No nevím ale na bramborové těsto vždy brambory vařit pod slupkou. A jíšku bych vařil rozhodně déle, po 5 minutách musí být mouka cítit jako ... ( no prostě hodně)

      12.08.2011 10:28:47

      • zaranda
        zaranda

        Není nutné vařit pod slupkou. Moje maminka to takto vaří celý život a to těsto je vynikající. Klidně na ně jdou použít brambory z předchozího dne.
        A když jíšku dobře uděláte, stačí ji povařit chvíli a cítit není nic.

        12.08.2011 19:47:17

    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Bramborové knedlíky s uzeninou a červeným zelím

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.