reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bramborové knedlíky s uzeninou a červeným zelím

Recept na knedlíky z bramborového těsta plněné uzeninou a podávané s červeným zelím.


  • 4,1

    28×

    4,1 28
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

podle chuti

podle potřeby

příloha

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 664 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 905 hodnocení

Recept na banánové muffiny s pekanovými ořechy krok za krokem

28. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 654 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 734 hodnocení

Luštěninové penne s čočkovou omáčkou a feta sýrem krok za krokem

27. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 135 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 187 hodnocení

Jak uvařit vejce, aby neprasklo, dalo se dobře oloupat a mělo dokonalý žloutek

26. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 720 hodnocení

Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem

25. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 604 hodnocení

Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky

24. 2. 2020

Postup přípravy

Oškrábané brambory uvaříme v osolené vodě a necháme vychladnout. Vychladlé brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme špetku soli, vejce a s postupným přidáváním hladké mouky vypracujeme vláčné těsto.

Uzeninu nakrájíme na kousky a obalujeme těstem. Můžeme použít párky, trampskou cigáru, výborné jsou i domácí škvarky. Knedlíky vaříme v osolené vodě 20 minut.

Jako příloha k bramborovým knedlíkům s uzeninou se výborně hodí červené zelí.

Hlávku červeného zelí omyjeme a nakrájíme na proužky. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme do změknutí. Přitom kontrolujeme, jestli nedošlo k odpaření vody a případně vodu dolijeme. Až je zelí měkké, přidáme kmín (podle chuti) a jíšku. Tu připravíme z rozehřátého sádla, na kterém necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou větší cibuli, přidáme lžíci hladké mouky a za stálého míchání necháme zrůžovět. Hotovou jíšku zalijeme studenou vodou a rozmícháme v uvařeném zelí. Necháme cca 5 minut povařit a zelí dochutíme solí, cukrem a trochou octa.

Bramborové knedlíky s uzeninou rozdělíme na nahřáté talíře, přidáme červené zelí a podáváme jako hlavní chod.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramborové knedlíky s uzeninou a červeným zelím

    Celkový počet komentářů: 4
    • Evininka
      Evininka

      Knedlíky a červené zelí

      Jen to že bych do zelí přidala trochu pepře,je to chutnější.

      13.08.2011 19:07:34

      • zaranda
        zaranda

        Re: Knedlíky a červené zelí

        Může být:) My si doma na pepř moc nepotrpíme, a mladší sestřenice, pro které vařím, ho nemají rády vůbec, proto mě ani nenapadlo ho přidat.

        14.08.2011 23:58:19

    • bookmen
      bookmen

      Oškrabané brambory na bramborové těsto??

      No nevím ale na bramborové těsto vždy brambory vařit pod slupkou. A jíšku bych vařil rozhodně déle, po 5 minutách musí být mouka cítit jako ... ( no prostě hodně)

      12.08.2011 10:28:47


      • zaranda
        zaranda

        Není nutné vařit pod slupkou. Moje maminka to takto vaří celý život a to těsto je vynikající. Klidně na ně jdou použít brambory z předchozího dne.
        A když jíšku dobře uděláte, stačí ji povařit chvíli a cítit není nic.

        12.08.2011 19:47:17


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Bramborové knedlíky s uzeninou a červeným zelím

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.