reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bramborové knedlíky s moravským vrabcem a špenátem

Recept na výborný nedělní oběd z vepřového masa podávaného s chutnými bramborovými knedlíky.


  • 2,3

    66×

    2,3 66
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

příloha



Postup přípravy

Bůček a maso nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Maso vložíme do pekáče, osolíme, opepříme, okmínujeme a promícháme s nakrájenou cibulí a česnekem a necháme během noci odležet.

Druhý den podlijeme trochou vody a pečeme při 180 °C asi hodinu doměkka a do zlatohněda.

Brambory si den předem uvaříme. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Nastrouhané brambory smícháme s vejcem, lžičkou soli a polohrubé mouky. Rukama pořádně propracujeme těsto, až se vše spojí a nelepí.

Z těsta vytvoříme 4 šišky a dáme je vařit do vroucí osolené vody. Domácí bramborové knedlíky vaříme 15 - 20 minut.

Špenát nerozmrazujeme. Necháme ho na mírném ohni za stálého míchání rozpustit v hrnci. Přidáme 2 stroužky česneku utřeného se solí. V mléce rozkvedláme mouku, vmícháme do špenátu a 2 minuty povaříme. Můžeme i opepřit.

Snadné domácí bramborové knedlíky s moravským vrabcem a špenátem podáváme jako chutný hlavní chod.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramborové knedlíky s moravským vrabcem a špenátem

    Celkový počet komentářů: 9
    • Miška
      Miška

      pečeme při 180 °C

      Pečeme, to znamená s přiklopeným pekáčem a pak sundat víko, nebo rovnou bez víčka? Děkuji za odpoved :)

      17.03.2015 12:23:18

    • Petr
      Petr

      Bramborové knedlíky

      Recept uveřejněný spolu s moraským vrabcem beru, až na maličkost. místo polohrubé mouky doporučuji dětskou krupičku. Knedlík je lehčí a bezpečně ho zvládne i méně zkušený kuchař. Já osobně bych si netroufal na přípravu bramborového knedlíku z polohrubé mouky.

      01.02.2014 10:34:04

    • Lída
      Lída

      Jestli můžu poradit, tak výborný a voňavoučký špenát dělám takto: Osmahnu cibulku do lehce červena, přisypu tak 2 až 3 lžíce hladké mouky a osmažím ji. Pak stáhnu z plotny. Vsypu rozpuštěný špenát (nebo alespoň polorozmrzlý, nakrájený na kostky). Naliji trochu vody a trochu mléka, zamíchám, osolím, případně můžete dát půl kostky masoxu a pomaličku vařím (za občasného míchání). Když je to moc husté, přilívám mléko. Jakmile je špenát rozpuštěný a dle množství přidaného mléka jemně krémový, tak přidávám dle chuti rozmačkaný česnek a dosolím. Takto uvařený je naprosto skvělý. Manželova maminka také zahušťovala zákližkou, ale mě osobně to moc nechutnalo - přišlo mi to jak špenátová omáčka. Ta zásmažka a cibulka vám dodají skvělé chuti, a všichni se vždy oblizují a manželova maminka pak už špenát vařila také jen takto - je to náš rodinný recept. Tak dejte vědět, jak chutnalo :-)

      31.07.2013 16:08:35


      • Petr
        Petr

        Re: Špenát

        Všechno špatně! Když špenát , tak špenát. Menší cibuli rozkrájet na drobno a krátce podusit na oleji (zesklovatí), přidat na kostky rozsekaný mražený špenát a opatrně, na velmi mírném ohni dusit (odpařit vodu). Pokud možno nemíchat. Až je dost vody odstraněno (ze zelené masy vyčnívají ostrůvky) přidat (protlačit) 2 stoužky česneku, osolit, přidat moka lžičku drceného kmínu a vše promíchat. Za stálého míchání přdat vejce. Na závěr přidat maličko muškátového ořechu, když není může se použít muškátový květ ale opravdu maličko.

        01.02.2014 10:27:59

      • Jitka
        Jitka

        Re: Špenát

        Lído, to je přesně recept na špenát, který dělám i já, dávám akorát ještě vajíčka a všichni ho milujou. Špenát v jídelnách ani v restauracích mi naprosto nechutná, nejlepší je tenhle recept :-)

        03.10.2015 10:07:50

    • Mamina1a1a1
      Mamina1a1a1

      Komentář k receptu Bramborové knedlíky s moravským vrabcem a špenátem

      Výborné, to nemá chybu :-)

      25.06.2013 20:10:45

    • Lenuše
      Lenuše

      Bohužel mi to tak nejspíš oni dali!!! Já měla polohrubé mouky 300g i více dokud se testo nelepí na ruce....

      07.05.2013 15:22:16

    • Renata
      Renata

      Bramborové knedlíky s moravským vrabcem a špenátem

      Množství na 4 šišky bramborových knedlíků je určitě málo. I ten divný poměr na knedlíky. Pouze jedna lžčka na 5 ks brambor? Takto připravené těsto na knedlíky by se určitě při vaření rozvařilo

      07.05.2013 13:57:17

    • lllll
      lllll

      Bramborové knedlíky s moravským vrabcem a špenátem *

      To bych chtěla vidět z 5 ks brambor a lžíčky polohrubé mouky uvařit 4 šišky knedlíků.

      07.05.2013 09:27:16

    Nalezeno receptů: 9

    Přidat příspěvek k receptu Bramborové knedlíky s moravským vrabcem a špenátem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.