reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bramborové knedlíky plněné čerstvým špenátem

Výborné knedlíky, které chutnají i bez masa. Anglickou slaninou, nebo kouskem vepřového, ale rozhodně pokrm nezkazíte.


  • 4,4

    14×

    4,4 14
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

nádivka

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 745 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 985 hodnocení

Dort s mascarpone a ovocem krok za krokem

29. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 708 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 796 hodnocení

Bez černý neboli bezinky - znáte jeho léčivé účinky?

28. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 199 hodnocení

Recept na výbornou cibulačku s vínem krok za krokem

27. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 766 hodnocení

Videorecept pro všechny milovníky čokolády: Jemná čokoládová pěna podle Anny

26. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 656 hodnocení

Sběr černého bezu: Na limonádu, čaj, med i likér

25. 5. 2020

Postup přípravy

Příprava špenátu na plnění knedlíků: Čerstvý špenát zbavíme kořínků, listy vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Pak je zalijeme horkou slanou vodou, jen krátce podusíme a scedíme. Scezený nasekáme nadrobno.

Cibuli a česnek oloupeme, cibuli jemně nakrájíme, česnek utřeme se solí. Na másle osmažíme cibuli, tak aby byla zesklovatěla. Přisypeme asi lžíci hladké mouky a umícháme světlou jíšku.
Jíšku zředíme studeným mlékem a nalijeme ke špenátu. Přidáme česnek, žloutek a mícháme na mírném ohni, dokud špenát nezhoustne.(Množství mléka zvolíme podle množství špenátu, aby špenátová směs nebyla na plnění knedlíků příliš řídká.) Pokud se nám zdá být špenát řídký, můžeme přidat trochu strouhanky.

Příprava bramborového těsta: Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme,nebo umeleme. Přidáme krupici, hrubou mouku, vejce, sůl a vypracujeme tužší těsto. Těsto na pomoučněném vále rozválíme na plát asi půl centimetru vysoký a rozkrájíme ho na obdélníčky. Do každého dáme trochu špenátu. Obdélníky uzavřeme a vytvarujeme v oválné knedlíky.

Knedlíky vaříme ve vroucí slané vodě asi 10 minut. Scedíme a poléváme cibulkou, kterou jsme usmažili na másle.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramborové knedlíky plněné čerstvým špenátem

    Celkový počet komentářů: 1

    • žabka85
      žabka85

      Doporučuji

      Recept jsem vyzkoušela a měl úspěch opravdu výborné děkuji za skvělý tip

      28.05.2010 08:14:38


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Bramborové knedlíky plněné čerstvým špenátem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.