reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bramborové karbanátky s uzeninou

Velmi chutné, laciné a rychlé jídlo vhodné pro zimní dny. Nenáročný recept na dobré karbanátky z bramborové směsi s kousky uzeniny.


  • 3,0

    14×

    3 14
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na obalení

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 542 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 812 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 590 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Jak na pečení dortu

14. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Recept na domácí rajčatové pyré krok za krokem

13. 9. 2019

Postup přípravy

Na toto jídlo použijeme zásadně moučné brambory varný typ C. Brambory očistíme, omyjeme a pokrájíme na kostky. Nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a ještě horké rozdrobíme vidličkou na kaši, kterou osolíme a okořeníme čerstvě mletým černým pepřem podle naší chuti.

Cibuli nakrájíme nadrobno, uzené maso, šunku anebo slaninu nakrájíme na malé kostky, petrželovou nať posekáme nadrobno a tvrdý sýr nastrouháme na jemno.

Do bramborové kaše přidáme pokrájenou cibuli, uzeninu, posekanou petrželovou nať a nastrouhaný tvrdý sýr. Všechno spolu důkladně promícháme. Pokud bude potřeba, povolíme kaši lžící studeného mléka do hladké hmoty a znovu promícháme.

Z bramborové hmoty vytvarujeme rukama navlhčenými ve studené vodě kuličky o průměru asi 5 cm, které zlehka zploštíme dlaněmi na karbanátky. Karbanátky obalíme v trojobalu - mouka, rozšlehaná vejce, strouhanka. Bramborové karbanátky s uzeninou smažíme v dostatečně hluboké vrstvě horkého oleje do zlatohněda a ihned servírujeme.

Bramborové karbanátky podáváme horké jako samostatné jídlo k večeři se syrovým sudovým zelím, domácí čalamádou a brusinkovou nebo borůvkovou studenou ovocnou omáčkou, případně podáváme v menším množství jako výbornou chuťovku, kterou namáčíme v ovocné omáčce.

Z bramborového těsta můžeme vytvarovat i 5 až 7 cm dlouhé krokety, které obalíme v trojobalu a usmažíme. Krokety podáváme samostatně s tatarskou omáčkou a také jako velmi chutnou přílohu k různě upraveným masům, případně různým zeleninovým omáčkám či špenátu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bramborové karbanátky s uzeninou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.