reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Bramborové halabalky

Bramborové halabalky

Chuťovka k večernímu posezení. Zdravá a s širokými možnostmi ochucení.


  • 4,7

    128×

    4,6 128
  • 1 hod

  • 11×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

podle chuti

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 662 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 905 hodnocení

Recept na banánové muffiny s pekanovými ořechy krok za krokem

28. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 731 hodnocení

Luštěninové penne s čočkovou omáčkou a feta sýrem krok za krokem

27. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 135 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 186 hodnocení

Jak uvařit vejce, aby neprasklo, dalo se dobře oloupat a mělo dokonalý žloutek

26. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 720 hodnocení

Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem

25. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 602 hodnocení

Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky

24. 2. 2020

Postup přípravy

V hrnku spaříme vločky převařenou vodou (jen co vypijí). Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme.

Nastrouháme vařené brambory, přidáme česnek, majoránku nebo jiné koření podle chuti, vejce, spařené vločky a vše společně dobře propracujeme. Škrobem zaděláme na ne příliš tuhé těsto. Nesolíme.

Zapneme troubu na 180 °C, plechy vyložíme pečícím papírem.

Těsto vyválíme ve folii podsypané škrobem na 3 - 4 mm silný plát a vykrajujeme kolečka nebo jiné tvary. Zbylé těsto po vykrajování nakrájíme na halabala tvary.

Bramborové halabalky na plechu potřeme slanou vodou (dietní varianta), ostatní rozpuštěným sádlem, osolíme, můžeme přidat mák, semínka, všeho podle libosti.

Dva plechy bramborových halabalek pečeme asi 30 minut, na horní plech dáme pomazané sádlem. Zhruba 10 minut před koncem halabalky vyndáme, ochutíme salámem, sýrem a dopečeme.

Druhá varianta těsta: Místo škrobu použijeme hladkou mouku, přidáme 5 dkg vyškvařené a na kostky nakrájené slaniny, případně nastrouháme 4 dkg sádla. Takto připravené těsto necháme chvilku v lednici odpočinout.

Bramborové halabalky podáváme teplé k vínu, dětem k čaji.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramborové halabalky

    Celkový počet komentářů: 5
    • MartinaB
      MartinaB

      Komentář k receptu Bramborové halabalky

      Zajímalo by mě, kolik se tam dává toho škrobu, pořád mi to těsto hrozně lepí...:-(

      02.10.2014 16:56:18

    • Zuzajda
      Zuzajda

      výborná chuťovka

      Zkusila jsem udělat a mělo to úspěch.... opravdu moc dobré!

      26.07.2012 08:41:41

    • hokuspokus
      hokuspokus

      Stálo za pokus

      Přísady jsem zpracovával "od oka", výsledkem byly velice chutné placičky, zvenčí kůrčička a vevnitř překvapivě jemné, měkké. První plech zmizel během pěti minut, z druhého zbyla už jen polovina. A to čtvrt hodiny po upečení.

      18.04.2010 00:48:54


    • jezinka178
      jezinka178

      tak to se mi líbí vyzkoujším v nejbližší době.-)) jestli jsou tak dobré jak vypadají?, mám už teď chuť

      17.04.2010 20:31:27

      • Saša
        Saša

        Re: hmmmmmm

        Určitě jsou tak dobré. Ostatně jakékoliv zákusky na dobrém těstu na slano jsou vynikající. Docela mě zajímá kombinace s tvarohovou slanou náplní.. (tvaroh, anglická atd), zkoušel někdo? Potažmo přidat Chili, Curry atd a po mexickém zvyku namáčet v jogurtu či zakysané smetaně?

        14.02.2011 04:54:55


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Bramborové halabalky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.