reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Bramborové fašírky

Starodávné, velmi chutné, sedlácké jídlo ze sedmihradské maďarské kuchyně, které se podává samostatně se zelným salátem anebo jako příloha k různým zeleninovým omáčkám.


  • 3,3

    32×

    3,2 32
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce v osolené vroucí vodě a potom scedíme. Vlažné brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle do mísy a necháme úplně vychladnout.

K vychladlým bramborám přidáme sůl, majoránku, mletý černý pepř, prolisovaný česnek, jedno vejce a důkladně zpracujeme rukama na tvarovatelné těsto, které zahustíme podle potřeby strouhankou.

Pomoučněnýma rukama vytvarujeme z hmoty koule o průměru asi 5 - 6 cm, které zploštíme dlaněmi a připravené bramborové fašírky osmažíme z obou stran v rozpáleném oleji do červena. Osmažené fašírky necháme odsát od přebytečného tuku na papírové kuchyňské utěrce.

Bramborové fašírky servírujeme horké samostatně se zeleným listovým salátem, ale také jako přílohu ku špenátu, různým zeleninovým omáčkám či masitým jídlům. Jedná se o sytý a velmi chutný oběd nebo večeři.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bramborové fašírky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.