reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Bramborové donuts nebo koblihy

Recept na nenáročné donutky nebo klasické koblihy z kynutého těsta.


  • 4,6

    4,5 9
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na obalení

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Postup přípravy

Z trošky vlažného mléka, rozdrobeného droždí a lžíce cukru si připravíme kvásek. Dobře vykartáčované brambory dáme vařit se slupkou. Uvařené brambory necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme najemno.

Do mísy prosejeme mouku, kterou promícháme se žloutky, nastrouhanými brambory, solí, nastrouhanou bio citronovou kůrou, zbytkem mléka, rozpuštěným máslem, rumem a připraveným kváskem. Uhněteme hustší těsto, které přikryté necháme asi hodinu kynout.

Vykynuté těsto vyválíme na pomoučněném vále a obrácenou sklenkou tvoříme kolečka. Ve středu kolečka tvoříme menší kolečko. Z těsta si připravíme i plněné koblihy, které naplníme třeba marmeládou. Plněné koblihy a donuts necháme ještě jednou na 20 minut kynout.

Bramborové donuts nebo koblihy pečeme v dostatečném množství oleje, aby v něm doslova plavaly. Smažíme dozlatova a ukládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.

Bramborové donuts nebo koblihy obalíme ve skořicovém nebo moučkovo-vanilkovém cukru a podáváme. U receptu nedoporučuji použít nové brambory.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bramborové donuts nebo koblihy

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.