reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bramborová tortila s cibulí a špenátem

Zeleninová tortila se spoustou vitamínů. Recept od šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.


  • 4,3

    44×

    4,2 44
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Troubu rozehřejeme na teplotu 190°C. Oloupeme brambory a nakrájíme je na 3mm tenké plátky. Plátky brambor povaříme asi 5 minut v osolené vodě a poté slijeme.

Ve velké hlubší pánvi rozehřejeme máslo, Vsypeme oloupanou a na půlkolečka nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme brambory a omytý špenát nakrájený na proužky. Pánev sejmeme z ohně a na 5 minut přiklopíme pokličkou, aby špenát zvadl.

Ve větší míse rozšleháme vejce se smetanou, osolíme a opepříme. Přidáme brambory se špenátem a dobře promícháme.

Vše vlijeme do oválné zapékací mísy, urovnáme povrch a vložíme do trouby. Zapékáme 15-20 minut, dokud vejce neztuhnou a na povrchu nezezlátnou.

Mírně zchladlou tortilu nakrájíme na trojúhelníky a podáváme se zeleninovým salátem.

Zdroj: Interspar

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramborová tortila s cibulí a špenátem

    Celkový počet komentářů: 2

    • mkolomaznikova
      mkolomaznikova

      Přidala jsem kousky uzeného lososa a tortila byla výborná!

      10.01.2013 20:46:19

    • katka
      katka

      Super lehký oběd

      právě jsme dojedli a moc jsme si všichni pochutnali, možno použít i jako přílohu k masu, super:)

      10.07.2010 13:17:44

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Bramborová tortila s cibulí a špenátem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.