Výborná zimní bramborová polévka se zázvorem a smetanou. Krémovou polévku můžeme podávat i samostatně třeba k večeři.
1 lžíce | máslo |
750 g | brambory |
1 ks | cibule |
2 lžičky | čerstvý zázvor |
800 ml | zeleninový vývar |
0.3 lžičky | římský kmín |
1-2 špetky | koriandr mletý |
2 tobolky | kardamom |
100 ml | smetana na vaření |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
čerstvá petrželka | |
mletý černý pepř |
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Oloupaný zázvor jemně nastrouháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Omytou petrželku jemně nasekáme. V hrnci na másle necháme zpěnit cibulku, pak vmícháme kardamom, římský kmín a koriandr. Vše krátce orestujeme a zalijeme vývarem. Pak do hrnce přidáme brambory, nastrouhaný zázvor, pepř a sůl a zvolna uvaříme doměkka. Když brambory změknou, odstraníme z vývaru tobolky kardamomu a vše rozmixujeme dohladka. Nakonec polévku zjemníme smetanou, dochutíme petrželkou, solí a pepřem, prohřejeme, ale již nevaříme. Krémovou bramborovou polévku se zázvorem a smetanou podáváme horkou s bílým pečivem.
Jako od babičky: Poctivá bramboračka s houbami, česnekem a majoránkou
Bramboračka rozhodně patří mezi nejoblíbenější české polévky. Provoní celý byt kořenovou zeleninou, houbami a v zimě vás také pěkně prohřeje. A navíc všechny ingredience na vaření pořídíte levně! Jak na to?
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena