reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bramborová polévka se slaninou

Jemnou uzenou příchuť dodává této podzimní polévce slanina a brambory, chilli papričky dodají pikantní říz a skvěle nás zahřejí. Recept na vynikající polévku.


  • 2,9

    1 157×

    2,8 1157
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

V hrnci rozpálíme olej a na středně velkém ohni opékáme plátky slaniny asi 10 minut, až je slanina křupavá. Potom slaninu vyjmeme a osušíme ubrouskem.

Zeleninu očistíme. Na rozpáleném tuku osmahneme cibuli, mrkev, celer, chilli papričky a brambory nakrájené na kostky. Podusíme a mícháme asi 10 minut, až zelenina změkne. Přidáme mouku a vývar, kukuřici i s nálevem, sůl a trochu pepře. Bramborovou polévku uvedeme do varu. Potom zmírníme teplotu a vaříme asi 20 minut.

Do téměř hotové bramborové polévky přilijeme mléko, na proužky nakrájenou slaninu a provaříme dalších 5 minut.

Bramborovou polévku se slaninou před podáváním sypeme čedarem a pažitkou. Nejlépe chutná s čerstvým pečivem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bramborová polévka se slaninou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.