reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bramborová polévka s mrkví a hříbky

Našli jste v lese pár hříbků? Máte ve spíži brambory, mrkev a po ruce i nějaké ty bylinky? Potom máte základ na výbornou a sytou polévku!


  • 4,7

    15×

    4,7 15
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Čerstvě nasbírané hřiby očistíme a nakrájíme nadrobno. Větší cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné nudličky. Mrkev oškrábeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky.

Ve velkém hrnci rozpálíme máslo a nejprve orestujeme cibuli, když zesklovatí, přihodíme hříbky a krátce osmažíme. Přihodíme kurkumu, necháme rozvonět, zasypeme mrkví, brambory, zalijeme vodou a přidáme veškeré koření (kromě majoránky) a sůl. Bramborovou polévku s mrkví a hřiby přivedeme k varu a vaříme cca 20 minut. Poté do polévky za stálého míchání prosejeme bramborový škrob a necháme 5 minut provařit. Na závěr vmícháme rozemnutou majoránku a prolisovaný česnek. Podle potřeby dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.

Bramborová polévka s mrkví a hříbky nejlépe chutná pořádně horká s krajícem čerstvého chleba. A ještě lepší je na druhý den, kdy se chutě všech surovin krásně spojí.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bramborová polévka s mrkví a hříbky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.