reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Bramborová polévka s liškami a kořenovou zeleninou

Recept na velmi chutnou a voňavou polévka, která zahřeje a zasytí.


  • 2,8

    2,7 9
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 815 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 032 hodnocení

Umíte správně připravit vajíčka? Pozor na základní chyby!

25. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

KVÍZ: Jaká jste hospodyňka? Otestujte se, zda patříte do kuchyně

25. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

Plán pečení na víkend: Vrhněte se na domácí pečivo!

25. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 799 hodnocení

8 skvělých a jednoduchých receptů z mletého masa

25. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 696 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

24. 9. 2020

Postup přípravy

Sušené lišky namočíme do teplé vody na 30 minut. Pokud máme, můžeme použít i čerstvé houby. Na polévku budeme potřebovat 100 gramů čerstvých hub, ty očistíme a dobře propláchneme studenou vodou, abychom je zbavili písku a různých nečistot, poté je necháme na cedníku dobře odkapat od vody.

Brambory očistíme a pokrájíme na malé kostky. Cibuli očistíme a pokrájíme na malé kostky. Petrželovou nať omyjeme a posekáme na jemno. Kořenovou zeleninu omyjeme, mrkev a petržel pokrájíme na kolečka a celer na malé kostky.

V hrnci na rozehřátém oleji orestujeme cibuli do sklovita, přidáme kořenovou zeleninu a necháme zkaramelizovat. Poté přidáme brambory, bobkový list, celý černý pepř a celé nové koření, namočené lišky i s vodou, dolijeme domácím kuřecím vývarem, dosolíme a vaříme doměkka.

Na pánvi na oleji opražíme do žemlové barvy hladkou mouku, přidáme mletou sladkou papriku, necháme ji úplně rozpustit v horkém tuku za stálého míchání, zalijeme studenou vodou, vymícháme dohladka, hotovou zásmažkou zahustíme polévku a povaříme spolu asi 15 minut.

Bramborovou polévku s liškami a kořenovou zeleninou nabereme do talířů a posypeme posekanou petrželovou natí. Polévku servírujeme s čerstvým domácím pečivem.

Jde o velmi chutnou sytou bramborovou polévku, která je nádherně voňavá po liškách, použitém koření a kořenové zelenině. Tuto polévku mě naučila vařit moje dobrá mamička, za co jsem jí velmi vděčná a s láskou na ni stále vzpomínám.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bramborová polévka s liškami a kořenovou zeleninou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.