reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bramborová polévka s liškami a kořenovou zeleninou

Recept na velmi chutnou a voňavou polévka, která zahřeje a zasytí.


  • 2,8

    2,7 9
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 543 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 591 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Postup přípravy

Sušené lišky namočíme do teplé vody na 30 minut. Pokud máme, můžeme použít i čerstvé houby. Na polévku budeme potřebovat 100 gramů čerstvých hub, ty očistíme a dobře propláchneme studenou vodou, abychom je zbavili písku a různých nečistot, poté je necháme na cedníku dobře odkapat od vody.

Brambory očistíme a pokrájíme na malé kostky. Cibuli očistíme a pokrájíme na malé kostky. Petrželovou nať omyjeme a posekáme na jemno. Kořenovou zeleninu omyjeme, mrkev a petržel pokrájíme na kolečka a celer na malé kostky.

V hrnci na rozehřátém oleji orestujeme cibuli do sklovita, přidáme kořenovou zeleninu a necháme zkaramelizovat. Poté přidáme brambory, bobkový list, celý černý pepř a celé nové koření, namočené lišky i s vodou, dolijeme domácím kuřecím vývarem, dosolíme a vaříme doměkka.

Na pánvi na oleji opražíme do žemlové barvy hladkou mouku, přidáme mletou sladkou papriku, necháme ji úplně rozpustit v horkém tuku za stálého míchání, zalijeme studenou vodou, vymícháme dohladka, hotovou zásmažkou zahustíme polévku a povaříme spolu asi 15 minut.

Bramborovou polévku s liškami a kořenovou zeleninou nabereme do talířů a posypeme posekanou petrželovou natí. Polévku servírujeme s čerstvým domácím pečivem.

Jde o velmi chutnou sytou bramborovou polévku, která je nádherně voňavá po liškách, použitém koření a kořenové zelenině. Tuto polévku mě naučila vařit moje dobrá mamička, za co jsem jí velmi vděčná a s láskou na ni stále vzpomínám.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bramborová polévka s liškami a kořenovou zeleninou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.