reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bramborová polévka po francouzsku

Netradiční krémová bramborová polévka s pórkem a smetanou, kterou připravujeme bez jíšky.


  • 4,3

    69×

    4,3 69
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 799 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 013 hodnocení

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

12. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 745 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 829 hodnocení

Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě čatní

11. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 210 hodnocení

Recept na pečená rajčata s cuketou a sýrem feta krok za krokem

11. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 609 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 788 hodnocení

Na zahrádkách dozrávají švestky: Užijte si jejich všestrannost

10. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 679 hodnocení

Zavařování zeleniny: Recepty a triky, které musíte znát!

9. 8. 2020

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce. Necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na kousky a rozmixujeme na kaši. Připravíme zeleninový vývar z kostky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Ve smetaně rozkvedláme žloutky. Petrželku omyjeme a nasekáme.

Do zeleninového vývaru vmícháme připravenou kaši z brambor. Necháme přejít varem a vmícháme rajčatový protlak, smetanu se žloutky, utřený česnek a pokrájený pórek. Necháme minutu povařit a odstavíme. Podle potřeby dochutíme bramborovou polévku po francouzsku solí a pepřem. Přikryjeme poklicí a po 5 minutách podáváme.

K této jemné krémové polévce se nejlépe hodí bílá bageta nebo křupavý toast.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramborová polévka po francouzsku

    Celkový počet komentářů: 5
    • dahona
      dahona

      Mě tam na poprvé protlak taky neseděl. Na podruhé jsem na rozpáleném přepuštěném másle orestovala pórek a vzápětí přidala protlak. Restováním stratil tu svojí štiplavost a polévce to velmi prospělo. Byla výtečná!

      02.02.2014 16:04:15

    • Evzen
      Evzen

      Kontoluje vubec nekdo ty recepty, vzyt to nepatri k vegetarianske strave, je zde vejce !!!

      24.01.2013 21:10:49

      • Klára
        Klára

        Evzen - k vegetariánské stravě to rozhodně patří, vajíčka nejedí vegani...

        30.08.2013 11:00:45


    • Poganka
      Poganka

      výborná

      29.11.2012 17:53:11

    • putt.putt
      putt.putt

      Polévka se vyvedla, ale díky její chuti jsme se doma dělili na ty, kterým chutnala a na ty kterým prostě nelahodila (možná to bylo tím protlakem?)

      12.07.2011 13:49:18


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Bramborová polévka po francouzsku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.