reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bramborová polévka po francouzsku

Netradiční krémová bramborová polévka s pórkem a smetanou, kterou připravujeme bez jíšky.


  • 4,4

    67×

    4,3 67
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce. Necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na kousky a rozmixujeme na kaši. Připravíme zeleninový vývar z kostky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Ve smetaně rozkvedláme žloutky. Petrželku omyjeme a nasekáme.

Do zeleninového vývaru vmícháme připravenou kaši z brambor. Necháme přejít varem a vmícháme rajčatový protlak, smetanu se žloutky, utřený česnek a pokrájený pórek. Necháme minutu povařit a odstavíme. Podle potřeby dochutíme bramborovou polévku po francouzsku solí a pepřem. Přikryjeme poklicí a po 5 minutách podáváme.

K této jemné krémové polévce se nejlépe hodí bílá bageta nebo křupavý toast.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramborová polévka po francouzsku

    Celkový počet komentářů: 5
    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Bramborová polévka po francouzsku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.