reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bramborová omáčka naší babičky

Omáčka z brambor je velice jemná a hlavně také velice levná. Pokud jí budete podávat i s uzeným masem, také si pochutnáte.


  • 3,0

    970×

    2,9 970
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 529 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Cibule jemně nakrájíme a zpěníme na másle. Zasypeme ji moukou, kterou osmahneme dozlatova, a touto cibulovou jíšku zalijeme studeným vývarem. Uvedeme do varu, prošleháme a do vroucí omáčky vložíme nakrájené brambory, osolíme, ochutíme pepřem a bobkovými listy a za častého míchání je uvaříme do měkka. Dolijeme mlékem nebo smetanou a ještě asi 5 minut společně povaříme a dle potřeby doléváme vodu. Omáčku dochutíme octem, případně troškou cukru a polévkovým kořením. Když jsou brambory zcela měkké, vmícháme do omáčky pažitku. Podáváme s opečenými párky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramborová omáčka naší babičky

    Celkový počet komentářů: 5
    • Dadka
      Dadka

      bramborová omáčka

      Přesně takhle nám ji dělávala i moje babička na Moravském Slovácku. Jen místo párku jsme k ní jedli uvařená vajíčka natvrdo. Pamatuju si, že to byla velká mňamka. :) Děkuji za krásný vzpomínkový recept. Hned zítra ho doma taky uvařím. :)

      01.05.2017 10:40:54

    • pevara
      pevara

      přesně takovou dělávala moje babička - výborná

      22.12.2012 10:31:44

    • januska
      januska

      bramborová omáčka

      Vařím ji také, bez cibule, a opečený jemný párek nebo točeňák dávám do hotové omáčky spolu s vejci uvařenými natvrdo a nakrájenými na kolečka.

      06.09.2010 17:50:13


    • Lenicka
      Lenicka

      Vařím také,ale nedávám cibuli,místo octu do omáčky nastrouhám najemno kyselou okurku.

      05.04.2009 13:17:31

    • drakula
      drakula

      bramborová omáčka naší babičky

      Omáčka je lepší, když brambory osmahneme na cibulce společně s moukou a teprve potom zalijeme vodou. Přidává se i celý pepř a nové koření. Po provaření se smetanou dáme do omáčky nakrájenou klobásku a ještě chvíli provaříme. K tomu podáváme ztracené vejce. V Olomouci je to Hodolanská omáčka, v Prostějově zablafuňky, protože ztracené vejce je tzv. zablafnuté.

      19.02.2009 16:48:11


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Bramborová omáčka naší babičky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.