reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bramborová kaše s parmazánem

Recept na bramborovou kaši s osobitou chutí.


  • 3,8

    11×

    3,8 11
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Vložíme je hrnce s vroucí vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Brambory moc nesolíme a klidně je můžeme rozvařit.

Během vaření brambor si ukrojíme asi 1 cm plátek másla. Vložíme jej do mléka v mikrovlnce vše společně ohřejeme. Většinou dávám 90 sekund na max. výkon, ale přiklopené. Parmazán nastrouháme.

Uvařené brambory slijeme a rozmačkáme. Vlijeme do nich mléko s máslem a přidáme parmazán. Společně vše rozšťoucháme nebo vyšleháme šlehačem do hladké kaše. Podle chuti kaši osolíme. Bramborovou kaši s parmazánem přikryjeme poklicí a necháme asi 5 minut odpočinout.

Bramborovou kaši s parmazánem podáváme jako přílohu ke grilovaným, pečeným nebo smaženým masům či zelenině. Nejlepší je teplá.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bramborová kaše s parmazánem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.