reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bramborová frittata s tofu a pažitkou

Recept na frittatu s bramborem, uzeným tofu, jarní cibulkou a pažitkou. Skvělý předkrm, ale i lehký hlavní chod.


  • 4,1

    13×

    4 13
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nové brambory pořádně očistíme od nečistot a ve slupce uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařené brambory scedíme, zchladíme a stáhneme ze slupky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno. Tofu nakrájíme na kostičky. Pažitku nasekáme. Vejce rozklepneme do misky a rozšleháme se smetanou, solí a pepřem, případně i pažitkou.

Rozehřejeme nepřilnavou pánev a na másle nejprve osmahneme cibulku. Poté přidáme brambory s tofu a lehce opečeme. Poté brambory s tofu rovnoměrně rozprostřeme po pánvi, zalijeme ochucenými vejci a na mírném ohni necháme frittatu zatuhnout. Máme-li pánev vhodnou do trouby, můžeme frittatu před podáváním ještě dát na funkci gril, aby byl povrch zlatavější.

Bramborovou frittatu s tofu a pažitkou nakrájíme na porce a podáváme jako předkrm či hlavní chod. Můžeme doplnit různými studenými omáčkami, zeleninovými saláty apod.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bramborová frittata s tofu a pažitkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.