reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Bramborová česnečka se smetanou

Jednoduchý recept na jemnou a sytou polévku, kterou podáváme s topinkou nebo toustem jako samostatný chod.


  • 2,4

    82×

    2,4 82
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na stejné kousky, přelijeme vařící vodou, osolíme, okmínujeme a vaříme do měkka.

Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a na másle zpěníme. Vmícháme mouku a uděláme světlou jíšku. Tu zalijeme vývarem z brambor, přidáme kostku bujonu a vaříme ještě 20 minut.

Nyní vlijeme smetanu a přidáme usekanou pažitku. Necháme přejít varem.
Do polévky vložíme uvařené brambory. Při podávání zdobíme zelenou petrželkou.

Druhý den je polévka ještě chutnější a více krémovitá.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Bramborová česnečka se smetanou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.