reklama
hledat uživatel
       

Bramborová buchta

Vyměníme tentokráte sladký moučník za slaný.


  • 3,1

    237×

    3 237
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Z 3 lžic vlažného mléka, cukru a droždí připravíme kvásek. Brambory oloupeme a nastrouháme. Salám nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, koření, česnek, salám a promícháme. Přidáme brambory, vejce rozmíchané ve zbytku mléka a vykynutý kvásek. Zpracujeme v těsto, které necháme na teplejším místě vykynout.

Vykynuté nalijeme na vymazaný plech, necháme ještě trošku vzejít a ve středně vyhřáté troubě upečeme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Bramborová buchta

    Celkový počet komentářů: 11
    • Venas
      Venas

      Hluchec,brdlajs,toč,bramb.buchta

      1/2 litrová sklenice polohrubé mouky,1/2 litrová sklenice hladké mouky,3lžičky soli,2lžičky kmínu,1lžičku pepře,1LŽÍCI majoránky,2 vejce,asi 6 stroužků česneku, 1středně velký syrový brambor, 1 kostka kvasnic FALA,nebo pekařské. KVÁSEK: asi 0,4 l vlažné vody,kvasnice,1 lžičku cukru,1 lžičku polohrubé mouky, promíchat, nechat vykynout. Do mísy nastrouháme 1 ks syrového bramboru,vymačkáme vodu,nastrouháme česnek,přidáme obě mouky a veškeré koření,2 vejce a kvásek. Aby mělo těsto správnou hustotu přidáme ještě 1/4 l vody a promícháme. Přidáme pokrájené i prorostlé uzené maso( povařené),nebo škvarky,nebo salám. Do předem vymazaného pekáče sádlem( nejlepší je teflonový), " nalijeme těsto " a necháme asi 40 minut kynout na teplém místě. Zprvu pečeme na 220 stupňů po asi 15 minutách pomažeme sádlem a dopékáme ještě asi 30 minut na 180 stupňů. Několik let jsem to vypiplával a kdo dodrží postup měl by se setkat s úspěšně upečenou kynutou bramborovou buchtou. Na rokycansku se tomu říká hluchec nebo brdlajs. Tak dobrou chuť přeje Venas

      24.04.2017 12:07:19

    • anetta
      anetta

      Komentář k receptu Bramborová buchta

      Ja ji tedy delam z uvarenych brambor,ale zkusila jsem ji i ze syrovych a byla take moc dobra :-)

      28.05.2015 17:57:14

    • Stanislav
      Stanislav

      Pls jak přesne se děla kvasek ... nikdy jsem ho nepřipravoval dik

      30.10.2012 20:23:48


    • antarres
      antarres

      Tak já teda udělala těsto ze syrových brambor. Moje babička to také tak dělala. Jsem zvědavá, jak to dopadne. :-)

      14.04.2011 16:28:12

    • Máťa
      Máťa

      Já buchtu nikdy neudělám jak má být.Neupeče se mi a je stále mazlavá.Pora´dte co dělám špatně.Tchyně jí peče a má jí dobrou a já už jí zkoušela podle různých receptů a pořád je mazlavá.

      15.04.2009 11:31:20

      • Martina
        Martina

        Re: Mě nejde

        Taky už jsem ji někdy měla lepivou, jde asi o to, že ji děláš moc rychle. Já ji dám nejdřív do trouby tak aspoň na 200 stupňů a hned jak ji tam vrazíám, tak to ztlumám tak na 160, a tak po půl hodině nebo i dřív to dám tak jenom na 120 dodělat. Peču to skoro hodinu a je dobrá.
        Jo a teda určitě ji dělám ze syrových brambor, vymačkám z nich vodu. Moje babi ji měla nejlepší, co jsem jedla, a taky byla ze syrovejch.

        02.09.2010 22:31:02

    • Rozárka
      Rozárka

      bramborová buchta

      Já dělám ze syrových brambor!! Je vynikající, navrch kousek uzeného a dovnitř škvarečky !!!

      11.03.2008 12:25:16

    • savena
      savena

      Vynikající,povedl se,díky moc

      20.06.2006 09:03:08

    • savena
      savena

      krásný den,omlouvám se ale jsem začínající kuchařka a tak mám asi hloupý dotaz ale ty brambory syrové nebo uvařené.DĚKUJI

      16.06.2006 08:41:10

    Nalezeno receptů: 11
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Bramborová buchta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.