Bramborová buchta

1 h 15 min | moučník | česká kuchyně | recept zobrazen: 155492x
Vyměníme tentokráte sladký moučník za slaný.
Komentáře receptu 11
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Z 3 lžic vlažného mléka, cukru a droždí připravíme kvásek. Brambory oloupeme a nastrouháme. Salám nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, koření, česnek, salám a promícháme. Přidáme brambory, vejce rozmíchané ve zbytku mléka a vykynutý kvásek. Zpracujeme v těsto, které necháme na teplejším místě vykynout.

Vykynuté nalijeme na vymazaný plech, necháme ještě trošku vzejít a ve středně vyhřáté troubě upečeme.

konvalinka autor receptu:

Bramborová buchta

Počet přidaných receptů: 546

Ingredience

Vaše cena 5877 běžně 11302 Kč sleva 48 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Bramborová buchta

Recept se nachází v 73 kuchařkách
HRNČEKOVÁ KUCHÁRKA - pečenie
Sindy
levné recepty 59 receptů
Moje nejlepší recepty-řezy
Alena Fišerová
Moje nejlepší recepty-řezy 627 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Bramborová buchta

Celkový počet komentářů: 10
  • Hluchec,brdlajs,toč,bramb.buchta Venas 24.04.2017 12:07:19

    1/2 litrová sklenice polohrubé mouky,1/2 litrová sklenice hladké mouky,3lžičky soli,2lžičky kmínu,1lžičku pepře,1LŽÍCI majoránky,2 vejce,asi 6 stroužků česneku, 1středně velký syrový brambor, 1 kostka kvasnic FALA,nebo pekařské. KVÁSEK: asi 0,4 l vlažné vody,kvasnice,1 lžičku cukru,1 lžičku polohrubé mouky, promíchat, nechat vykynout. Do mísy nastrouháme 1 ks syrového bramboru,vymačkáme vodu,nastrouháme česnek,přidáme obě mouky a veškeré koření,2 vejce a kvásek. Aby mělo těsto správnou hustotu přidáme ještě 1/4 l vody a promícháme. Přidáme pokrájené i prorostlé uzené maso( povařené),nebo škvarky,nebo salám. Do předem vymazaného pekáče sádlem( nejlepší je teflonový), " nalijeme těsto " a necháme asi 40 minut kynout na teplém místě. Zprvu pečeme na 220 stupňů po asi 15 minutách pomažeme sádlem a dopékáme ještě asi 30 minut na 180 stupňů. Několik let jsem to vypiplával a kdo dodrží postup měl by se setkat s úspěšně upečenou kynutou bramborovou buchtou. Na rokycansku se tomu říká hluchec nebo brdlajs. Tak dobrou chuť přeje Venas

  • Komentář k receptu Bramborová buchta anetta 28.05.2015 17:57:14

    Ja ji tedy delam z uvarenych brambor,ale zkusila jsem ji i ze syrovych a byla take moc dobra :-)

  • Stanislav 30.10.2012 20:23:48

    Pls jak přesne se děla kvasek ... nikdy jsem ho nepřipravoval dik

  • Tak já teda udělala těsto ze syrových brambor. Moje babička to také tak dělala. Jsem zvědavá, jak to dopadne. :-)

  • Mě nejde 15.04.2009 11:31:20

    Já buchtu nikdy neudělám jak má být.Neupeče se mi a je stále mazlavá.Pora´dte co dělám špatně.Tchyně jí peče a má jí dobrou a já už jí zkoušela podle různých receptů a pořád je mazlavá.

    • Re: Mě nejde Martina 02.09.2010 22:31:02

      Taky už jsem ji někdy měla lepivou, jde asi o to, že ji děláš moc rychle. Já ji dám nejdřív do trouby tak aspoň na 200 stupňů a hned jak ji tam vrazíám, tak to ztlumám tak na 160, a tak po půl hodině nebo i dřív to dám tak jenom na 120 dodělat. Peču to skoro hodinu a je dobrá.
      Jo a teda určitě ji dělám ze syrových brambor, vymačkám z nich vodu. Moje babi ji měla nejlepší, co jsem jedla, a taky byla ze syrovejch.

  • bramborová buchta 11.03.2008 12:25:16

    Já dělám ze syrových brambor!! Je vynikající, navrch kousek uzeného a dovnitř škvarečky !!!

  • výsledek 20.06.2006 09:03:08

    Vynikající,povedl se,díky moc

  • buchta 16.06.2006 08:41:10

    krásný den,omlouvám se ale jsem začínající kuchařka a tak mám asi hloupý dotaz ale ty brambory syrové nebo uvařené.DĚKUJI

Nalezeno receptů: 11
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Bramborová buchta
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak vybrat správné sluneční brýle?

    Jak vybrat správné sluneční brýle?

    Sluneční brýle chrání oči před škodlivým UV zářením. Zároveň jsou i oblíbeným módním doplňkem, proto si na jejich výběru dáváme záležet. Dnes se podíváme na výběr polarizačních brýlí, slunečních dioptrických brýlí a antireflexní úpravu.

  • 5 tipů, jak předcházet chronické únavě pomocí bylinek

    5 tipů, jak předcházet chronické únavě pomocí bylinek

    Únava nás provází zcela běžně, její příznaky pociťujeme tak často a v důsledku tolika faktorů, že se jí málokdy zabýváme. Problém nastává, pokud symptomy únavy nepřechází ani po šesti měsících, pak už většina z nás pojme podezření, že něco není v pořádku. Chronická únava bývá varovným signálem, že se s organismem něco děje a měli bychom tomu věnovat pozornost.




přidat nový recept